Безпечність харчових продуктів: безпечні гриби – що потрібно знати

Осінь традиційно є сезоном збору дикорослих грибів. Щороку саме в цей період зростає кількість випадків харчових отруєнь. Держпродспоживслужба нагадує:

  • Не збирайте незнайомі гриби. Навіть їстівні види легко сплутати з отруйними.
  • Не купуйте гриби на стихійних ринках. Реалізація дикорослих грибів дозволена лише за наявності експертного висновку лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи.
  • Не давайте грибні страви дітям, людям похилого віку чи тим, хто має проблеми зі шлунково-кишковим трактом.
  • Не зберігайте готові грибні страви довго. Гриби швидко псуються, тому їх варто вживати лише свіжоприготовленими.
  • При перших симптомах отруєння (нудота, біль у животі, запаморочення) негайно звертайтеся по медичну допомогу.

Якщо ж купуєте гриби в торговельних закладах або на агропродовольчих ринках, звертайте увагу на:

Дотримання цих простих правил допоможе зберегти здоров’я вам та вашим близьким.