Безпечність харчових продуктів: як реалізувати продукцію бджільництва

Мед – це не тільки смакота, а й велика праця наших бджолярів.

Щоб реалізувати свою продукцію на агропродовольчих ринках відповідно до чинного українського законодавства, пасічникам потрібно мати:

  • ветеринарно-санітарний паспорт пасіки з актуальною інформацією;
  • державну реєстрацію потужностей з виробництва.

Оформити ці документи можна у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Херсонській області.

А далі – лабораторні дослідження в лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчому ринку.

Ці кроки підтверджують покупцеві, що ваш мед безпечний та якісний.

Вимоги визначені наказом Мінагрополітики від 19.04.2024 № 1279.

Тож дотримання правил гарантує, що ваша продукція буде не лише смачною, а й безпечною для споживачів.