Одним із пріоритетних напрямів роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області є державний нагляд і контроль у сфері безпечності харчових продуктів. А отже, важливим аспектом є здійснення належного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на агропродовольчих ринках підконтрольної території Херсонської області задля забезпечення харчової безпеки регіону та здоров’я споживачів.
Слід завжди пам’ятати, що основна мета ветеринарно-санітарної експертизи, як однієї з широких галузей практичної діяльності спеціалістів ветеринарної медицини, полягає в попередженні захворювань людей антропозоонозами та іншими захворюваннями при вживанні харчових продуктів. Ця робота повинна виконуватись виключно спеціалістами ветеринарної медицини професійно, чітко, відповідально, висококваліфіковано та незалежно.
Так, минулого тижня спеціалістами Херсонського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, за участю в.о. директора Херсонської регіональної державної лабораторії ім. професора Л.С. Ценковського Держпродспоживслужби Віталія Дериведмідя, проведено перевірку роботи семи державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи (далі – ДЛВСЕ) щодо дотримання вимог законодавства у галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, ідентифікації та реєстрації тварин.
Ветеринарні спеціалісти ДЛВСЕ несуть відповідальність за правильність та достовірність проведення ветеринарно-санітарної експертизи харчових продуктів, які допускаються до продажу, та виконання заходів із дотримання гігієнічних умов на ринках. Безпечність харчових продуктів контролюють відповідно до чинних стандартів, правил та методик.
11.12.2024
Ветеринарно-санітарний контроль безпечності продуктів тваринництва на агропродовольчих ринках
Одним із пріоритетних напрямів роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області є державний нагляд і контроль у сфері безпечності харчових продуктів. А отже, важливим аспектом є здійснення належного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на агропродовольчих ринках підконтрольної території Херсонської області задля забезпечення харчової безпеки регіону та здоров’я споживачів.
Слід завжди пам’ятати, що основна мета ветеринарно-санітарної експертизи, як однієї з широких галузей практичної діяльності спеціалістів ветеринарної медицини, полягає в попередженні захворювань людей антропозоонозами та іншими захворюваннями при вживанні харчових продуктів. Ця робота повинна виконуватись виключно спеціалістами ветеринарної медицини професійно, чітко, відповідально, висококваліфіковано та незалежно.
Так, минулого тижня спеціалістами Херсонського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, за участю в.о. директора Херсонської регіональної державної лабораторії ім. професора Л.С. Ценковського Держпродспоживслужби Віталія Дериведмідя, проведено перевірку роботи семи державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи (далі – ДЛВСЕ) щодо дотримання вимог законодавства у галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, ідентифікації та реєстрації тварин.
Ветеринарні спеціалісти ДЛВСЕ несуть відповідальність за правильність та достовірність проведення ветеринарно-санітарної експертизи харчових продуктів, які допускаються до продажу, та виконання заходів із дотримання гігієнічних умов на ринках. Безпечність харчових продуктів контролюють відповідно до чинних стандартів, правил та методик.