Відбулося чергове засідання колегії Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

Передбачати загрози та ризики при забезпеченні контролю за безпечністю та якістю харчових продуктів, захищати права споживачів, оберігати здоров’я та життя людей, забезпечувати епізоотичне благополуччя тваринництва, фітосанітарне благополуччя рослинництва в регіоні – головні завдання Держпродспоживслужби Херсонщини. А отже кожен структурний підрозділ Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області повинен працювати чітко та злагоджено.

Про це йшлося під час чергового засідання колегії Головного управління, яка відбулася 15 листопада 2024 року під головуванням Сергія Шевченка, начальника Головного управління, за участі керівників самостійних структурних підрозділів Головного управління та підпорядкованих державних установ ветеринарної медицини.

До заходу долучився Петро Присяжнюк, заступник директора Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення ХОВА, а також Віталій Дериведмідь, в.о. директора Херсонської регіональної державної лабораторії ім. професора Л.С. Ценковського Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Учасники колегії розглянули низку питань, які стосуються діяльності служби щодо здійснення заходів з реалізації державної політики у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, організації протиепізоотичної роботи та фітосанітарних заходів, захисту прав споживачів та контролю за цінами у сфері надання житлово-комунальних послуг, а також забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення.

Окрему увагу було приділено питанням профілактики та недопущення поширення особливо небезпечних хвороб тварин та птиці (африканська чума свиней, високопатогенний грип птиці, сказ тварин).

Загалом, за підсумками колегії було ухвалено низку рішень для забезпечення системної та ефективної діяльності Головного управління та підпорядкованих державних установ ветеринарної медицини в сфері забезпечення епізоотичного, фітосанітарного та санітарно-епідеміологічного благополуччя, контролю за безпечністю та якістю харчових продуктів, а також захисту прав споживачів.