Днями спеціалісти (державні ветеринарні інспектори) Бериславського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, керуючись Законом України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» та на виконання Плану державного моніторингу харчових продуктів рослинного походження на 2024 рік, здійснили відбір зразків харчових продуктів рослинного походження у операторів ринку первинного виробництва для проведення відповідних лабораторних досліджень в уповноваженій лабораторії.
Так відповідно до Плану моніторингу відібрано 15 зразків зернових культур (пшениці озимої, ячменю озимого, ріпаку) у сільськогосподарських виробників, які відновили господарську діяльність на деокупованій території Бериславського району Херсонської області, та направлено для досліджень до Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для проведення лабораторних досліджень на вміст піретроїдів, хлорорганічних сполук, фосфорорганічних сполук, мікотоксинів, радіонуклеїдів тощо.
Виконання Плану державного моніторингу харчових продуктів рослинного походження на 2024 рік залишається одним із пріоритетних напрямків роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області у сфері безпечності харчових продуктів.
Робота по даному напрямку продовжується.
02.08.2024
Відбір зразків харчових продуктів рослинного походження
Днями спеціалісти (державні ветеринарні інспектори) Бериславського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, керуючись Законом України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» та на виконання Плану державного моніторингу харчових продуктів рослинного походження на 2024 рік, здійснили відбір зразків харчових продуктів рослинного походження у операторів ринку первинного виробництва для проведення відповідних лабораторних досліджень в уповноваженій лабораторії.
Так відповідно до Плану моніторингу відібрано 15 зразків зернових культур (пшениці озимої, ячменю озимого, ріпаку) у сільськогосподарських виробників, які відновили господарську діяльність на деокупованій території Бериславського району Херсонської області, та направлено для досліджень до Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для проведення лабораторних досліджень на вміст піретроїдів, хлорорганічних сполук, фосфорорганічних сполук, мікотоксинів, радіонуклеїдів тощо.
Виконання Плану державного моніторингу харчових продуктів рослинного походження на 2024 рік залишається одним із пріоритетних напрямків роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області у сфері безпечності харчових продуктів.
Робота по даному напрямку продовжується.