Країни-партнери у міжнародній торгівлі вимагають, щоб до сільськогосподарської продукції застосовувалися фітосанітарні процедури та проведення фітосанітарної експертизи у період вегетації рослин.
Встановлення офіційного статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільної від регульованих шкідливих організмів або шкідливих організмів, надає більш ширші можливості для реалізації сільськогосподарської продукції.
Для того, щоб здійснити обстеження посівів сільськогосподарських культур, виробник сільськогосподарської продукції, зокрема сої та кукурудзи, повинен звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області із заявою на проведення фітосанітарних процедур та/або заявою про встановлення, підтвердження підтримання, поновлення офіційного статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільної від регульованих шкідливих організмів або шкідливих організмів.
Заява про встановлення, підтвердження підтримання, поновлення офіційного статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільної від регульованих шкідливих організмів або шкідливих організмів, подається у разі, якщо фітосанітарними заходами країни-імпортера або міжнародними договорами України передбачено, що об’єкти регулювання повинні походити із зон, місць і ділянок виробництва, вільних від певного або від певних шкідливих організмів.
Для більш детального ознайомлення з даною послугою можна звернутись до управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за телефоном: (050)105 57 65, (050) 038 99 43.
27.06.2024
До уваги виробників кукурудзи та сої!
Країни-партнери у міжнародній торгівлі вимагають, щоб до сільськогосподарської продукції застосовувалися фітосанітарні процедури та проведення фітосанітарної експертизи у період вегетації рослин.
Встановлення офіційного статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільної від регульованих шкідливих організмів або шкідливих організмів, надає більш ширші можливості для реалізації сільськогосподарської продукції.
Для того, щоб здійснити обстеження посівів сільськогосподарських культур, виробник сільськогосподарської продукції, зокрема сої та кукурудзи, повинен звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області із заявою на проведення фітосанітарних процедур та/або заявою про встановлення, підтвердження підтримання, поновлення офіційного статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільної від регульованих шкідливих організмів або шкідливих організмів.
Заява про встановлення, підтвердження підтримання, поновлення офіційного статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільної від регульованих шкідливих організмів або шкідливих організмів, подається у разі, якщо фітосанітарними заходами країни-імпортера або міжнародними договорами України передбачено, що об’єкти регулювання повинні походити із зон, місць і ділянок виробництва, вільних від певного або від певних шкідливих організмів.
Для більш детального ознайомлення з даною послугою можна звернутись до управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за телефоном: (050)105 57 65, (050) 038 99 43.