З 10 по 12 червня 2024 року відбулось дистанційне навчання «Особливості проведення заходів державного контролю на підприємствах з виробництва та/або переробки харчових продуктів», організоване Державним науково-дослідним інститутом з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, до якого долучились спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.
Мета навчання – підвищення рівня знань державних ветеринарних інспекторів, державних інспекторів щодо законодавчих аспектів підготовки та здійснення інспектування молокопереробних підприємств на відповідність вимогам ЄС, ризик-орієнтованого інспектування стосовно дотримання операторами ринку вимог до безпечності та якості молока та молочних продуктів, а також, огляд останніх євроінтеграційних змін в сфері законодавства про харчові продукти.
Серед спікерів – Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Міністерство аграрної політики та продовольства України, швейцарсько-українська програма «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (Quality FOODT rade Program).
Під час навчання спікери поділилися цінним практичним досвідом щодо:
- особливостей здійснення заходів державного контролю на підприємствах з виробництва та/або переробки харчових продуктів, в т.ч. в період воєнного стану;
- процедури включення потужностей оператора ринку до списку експортерів харчових продуктів до країн-членів ЄС;
- вимог законодавства ЄС та України до безпечності та якості молока і молочних продуктів;
- підготовки та здійснення інспектування молокопереробних підприємств на відповідність вимогам ЄС;
- принципів ризик-орієнтованого підходу при інспектуванні операторів ринку з виробництва та/або переробки молока та молочних продуктів.


14.06.2024
Відбулось дистанційне навчання для державних ветеринарних інспекторів
З 10 по 12 червня 2024 року відбулось дистанційне навчання «Особливості проведення заходів державного контролю на підприємствах з виробництва та/або переробки харчових продуктів», організоване Державним науково-дослідним інститутом з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, до якого долучились спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.
Мета навчання – підвищення рівня знань державних ветеринарних інспекторів, державних інспекторів щодо законодавчих аспектів підготовки та здійснення інспектування молокопереробних підприємств на відповідність вимогам ЄС, ризик-орієнтованого інспектування стосовно дотримання операторами ринку вимог до безпечності та якості молока та молочних продуктів, а також, огляд останніх євроінтеграційних змін в сфері законодавства про харчові продукти.
Серед спікерів – Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Міністерство аграрної політики та продовольства України, швейцарсько-українська програма «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (Quality FOODT rade Program).
Під час навчання спікери поділилися цінним практичним досвідом щодо: