Сьогодні Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області долучилося до тренінгу з підвищення кваліфікації для кухарів закладів середньої освіти Херсонської області. Концепція навчальної тренінгової програми розроблена відповідно до реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською на базі напрацювань команди проєкту Cult Food, Міністерства охорони здоров’я, ЮНІСЕФ та спеціалістів Україно-швейцарського проєкту “Діємо для здоров’я”.
Присутніми на заході були Юрій Ромаскевич, генеральний директор Державної установи «Херсонський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ», Дар’я Сєдлєр, регіональна координаторка проєкту «Діємо для здоров’я» в Херсонській області, Тетяна Юшко, начальниця Управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації, Наталя Клим, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, Марина Шаталова, заступник начальника Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та представники проєкту Cult Food.

Працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області були залучені у якості спікерів до теоретичної та практичної частини тренінгу.
Зокрема, з боку контролюючого органу відповідали на запитання присутніх про ключові положення Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», погодження сезонних чотиритижневих меню. А також давали практичні поради кухарям, яких цікавили відповідно до Постанови КМУ №305 можливості організації одноразового харчування у вигляді обідів.

Практична частина заходу націлена саме на приготування страв, щоб вони були смачними та відповідали вимогам чинного законодавства. Особлива увага під час практики зверталася на дотримання технології приготування страви за технологічними картками.

Метою заходу було донести більш практичні знання, щодо втілення реформи шкільного харчування, яка націлена на зміну системи харчування – від норм споживання, технологічних процесів до суспільного сприйняття та розуміння здорового харчування й корисних харчових звичок.
18.02.2022
Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області доєдналося до тренінгу підвищення кваліфікації для кухарів
Сьогодні Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області долучилося до тренінгу з підвищення кваліфікації для кухарів закладів середньої освіти Херсонської області. Концепція навчальної тренінгової програми розроблена відповідно до реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською на базі напрацювань команди проєкту Cult Food, Міністерства охорони здоров’я, ЮНІСЕФ та спеціалістів Україно-швейцарського проєкту “Діємо для здоров’я”.
Присутніми на заході були Юрій Ромаскевич, генеральний директор Державної установи «Херсонський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ», Дар’я Сєдлєр, регіональна координаторка проєкту «Діємо для здоров’я» в Херсонській області, Тетяна Юшко, начальниця Управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації, Наталя Клим, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, Марина Шаталова, заступник начальника Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та представники проєкту Cult Food.
Працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області були залучені у якості спікерів до теоретичної та практичної частини тренінгу.
Зокрема, з боку контролюючого органу відповідали на запитання присутніх про ключові положення Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», погодження сезонних чотиритижневих меню. А також давали практичні поради кухарям, яких цікавили відповідно до Постанови КМУ №305 можливості організації одноразового харчування у вигляді обідів.
Практична частина заходу націлена саме на приготування страв, щоб вони були смачними та відповідали вимогам чинного законодавства. Особлива увага під час практики зверталася на дотримання технології приготування страви за технологічними картками.
Метою заходу було донести більш практичні знання, щодо втілення реформи шкільного харчування, яка націлена на зміну системи харчування – від норм споживання, технологічних процесів до суспільного сприйняття та розуміння здорового харчування й корисних харчових звичок.