Спеціалістами Херсонського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області ініційовано нараду за участі представників управління освіти Херсонської міської ради та директорів закладів дошкільної освіти Херсона щодо стану організації харчування дітей.
На нараді обговорили питання щодо впровадження нового зимового чотиритижневого меню та стану виконання нових норм харчування відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
На заході визначили актуальні питання щодо модернізації харчоблоків, сприяння забезпеченню сучасним технологічним обладнанням та достатньою кількістю нових холодильних установок. Присутнім наголосили на необхідності вжиття заходів щодо постачання продуктів харчування та продовольчої сировини в об’ємі та в обсязі відповідно до постанови КМУ № 305.
В ході обговорення були скоординовані спільні дії з метою забезпечення в закладах освіти Херсона повноцінної реалізації реформи дитячого харчування, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.
Учасникам наради також було запропоновано найближчим часом надати на розгляд та погодження до Херсонського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області примірне чотиритижневе меню на весняний період.
Зазначимо, Держпродспоживслужба виступає надійним партнером у сфері реформування шкільного харчування. Фахівці служби здійснюють контроль безпечності харчових продуктів та відповідності санітарним нормам, проводять перевірки та моніторинг постачальників послуг.
03.02.2022
З директорами закладів дошкільної освіти Херсона проведено нараду щодо організації харчування дітей
Спеціалістами Херсонського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області ініційовано нараду за участі представників управління освіти Херсонської міської ради та директорів закладів дошкільної освіти Херсона щодо стану організації харчування дітей.
На нараді обговорили питання щодо впровадження нового зимового чотиритижневого меню та стану виконання нових норм харчування відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
На заході визначили актуальні питання щодо модернізації харчоблоків, сприяння забезпеченню сучасним технологічним обладнанням та достатньою кількістю нових холодильних установок. Присутнім наголосили на необхідності вжиття заходів щодо постачання продуктів харчування та продовольчої сировини в об’ємі та в обсязі відповідно до постанови КМУ № 305.
В ході обговорення були скоординовані спільні дії з метою забезпечення в закладах освіти Херсона повноцінної реалізації реформи дитячого харчування, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.
Учасникам наради також було запропоновано найближчим часом надати на розгляд та погодження до Херсонського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області примірне чотиритижневе меню на весняний період.
Зазначимо, Держпродспоживслужба виступає надійним партнером у сфері реформування шкільного харчування. Фахівці служби здійснюють контроль безпечності харчових продуктів та відповідності санітарним нормам, проводять перевірки та моніторинг постачальників послуг.