Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за минулий тиждень перевірено понад 500 об’єктів на виконання карантинних обмежень: 148 об’єктів працювали з порушеннями

З 7 грудня Херсонська область перейшла до «жовтого» рівня епідемічної небезпеки.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області з метою забезпечення контролю за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів, в межах компетенції продовжують здійснювати заходи нагляду щодо дотримання суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах карантину. Детально протиепідемічні вимоги викладені в Постанові Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року №1236 та в Постановах Головного державного санітарного лікаря України.

За минулий тиждень з 6 по 12 грудня фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області самостійно, а також за участі Національної поліції, органів місцевого самоврядування та місцевої влади відвідано  583 суб’єкти господарювання стосовно дотримання карантинних вимог. Порушення встановлено на 148 об’єктах (25%).

З них відвідано:

  • об’єктів роздрібної торгівлі харчовими продуктами – 292, з них працювали з порушеннями 88 об’єктів;
  • закладів громадського харчування – 16, у 6 закладах виявлені порушення карантинних вимог;
  • об’єктів непродовольчої торгівлі – 86, на 25 об’єктах виявлені порушення карантинних обмежень;
  • дошкільних закладів освіти – 49, у 2 виявлені порушення;
  • закладів середньої освіти – 41, у 5 закладах виявлено недотримання карантинних обмежень;
  • 99 інших об’єктів, з яких працювали з порушеннями – 22.

Основні порушення:

– відсутність або неналежне носіння захисних масок;

– відсутність контейнеру для збору засобів індивідуального захисту;

– непроведення температурного скринінгу працівникам тощо.

За виявлені порушення складено 99 протоколів. Протоколи складаються за статтями 42 та 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. З метою недопущення порушень у подальшому та усуненню вже виявлених кожному порушнику надані відповідні письмові пропозиції.

На кожному об’єкті проводилась також активна роз’яснювальна робота щодо дотримання протиепідемічних вимог.

Робота в цьому напрямку триває та знаходиться на особливому контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.