За минулий тиждень спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області перевірили 648 об’єктів на дотримання карантинних вимог

Херсонська область продовжує перебувати в «червоній» зоні епідемічної небезпеки. Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області щоденно, у тому числі протягом вихідних днів, здійснюють посилений моніторинг дотримання санітарного законодавства та карантинних обмежень суб’єктами господарювання.

За минулий тиждень, з 8 по 14 листопада, фахівцями Головного управління самостійно, а також у складі COVID-патрулів разом з представниками Національної поліції, органів місцевого самоврядування та місцевої влади перевірено 648 об’єктів області на предмет дотримання карантинних вимог.

З них 176 об’єктів працювали з порушеннями.

Моніторингом охоплено:

– 338 об’єктів роздрібної торгівлі харчовими продуктами;

– 16 закладів громадського харчування;

– 101 об’єкт непродовольчої торгівлі;

– 42 дошкільних закладів освіти;

– 33 заклади загальної середньої освіти;

– 118 інших об’єктів.

За результатами перевірок складено 106 протоколів про порушення карантинних вимог і санітарних правил. З метою недопущення надалі та усуненню вже виявлених порушень, кожному порушнику надані письмові пропозиції щодо приведення у відповідність до карантинних вимог функціонування об’єкту.

Протоколи складаються за статтями 42 та 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Обмежувальні протиепідемічні заходи для «червоної» зони викладені в Постанові КМУ від 09 грудня №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»