Про участь у конференції директорів навчальних закладів Олешківського району

29.08.2017 року на базі Олешківського  районного будинку дитячої та юнацької творчості  проведено  конференцію директорів  навчальних закладів Олешківського району щодо підготовки до навчального 2017-2018 року .

На  засіданні виступив начальник Цюрупинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Бабійчук П.М.  ознайомив присутніх  з листом  Держпродспоживслужби від 18.08.2017 №602-121-11/10357 про  організацію харчування  у навчальних  закладах, а саме:

Про необхідність реєстрації потужності операторі ринку харчових продуктів відповідно статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»;

Погодити перелік постачальників продуктів харчування та продовольчої  сировини відповідно п.13 Порядку організації харчування  дітей у навчальних та оздоровчих закладах (далі- Порядок);

Погодити примірні двотижневі меню, затверджені керівником закладу, які складаються за віковим групами та до яких включаються страви  з урахуванням технологічного обладнання (п.19 Порядку);

Скласти графіки і маршрути постачання продуктів харчування з урахуванням можливості зберігання продуктів (п.13,п.18 Порядку);

Визначити асортимент шкільних буфетів для загальноосвітніх навчальних закладів (п.17 Порядку);

Надати результати проходження медичних оглядів персоналу, який направляється на роботу до закладів;

Отримати документ про проходження гігієнічного навчання персоналу закладу (ст. 26 Закону України «Про захист населення від інфекційних захворювань», ст. 21 Закону України  «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».