Спеціалісти Каховського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за ІІІ квартал 2021 року провели планові інспектування операторів ринку на предмет дотримання вимог законодавства про харчові продукти та ветеринарну медицину.
Були проведені планові інспектування 6 операторів ринку, які здійснюють виробництво, зберігання, переробку сировини та реалізацію харчових продуктів кінцевому споживачу.
А саме: проведена перевірка потужності з виробництва та переробки м’ясної продукції, потужності зі збирання та охолодження молочної сировини, потужність з утримання птиці та виробництва курячого яйця.

При проведених заходах державного контролю складено 6 актів інспектувань та 6 приписів. Основними порушеннями були:
– недотримання гігієнічних вимог до приміщень, де обробляються або переробляються харчові продукти;
– гігієнічних вимог до обладнання та інвентарю, з якими контактують харчові продукти;
– гігієнічних вимог до харчових продуктів;
– вимог до гігієни персоналу потужностей, який працює у зоні поводження з харчовими продуктами.
Під час проведення інспектувань приділена увага питанням щодо дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів у межах діяльності, яку вони здійснюють, дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу, здійснення контролю за якістю та безпечністю харчової продукції.
Всі проведені заходи державного контролю проводилися на засадах ризик-орієнтованого підходу, а саме без попередження (повідомлення) оператора ринку.
05.10.2021
Каховським управлінням здійснено перевірку операторів ринку без попередження: спеціалісти повідомляють про порушення
Спеціалісти Каховського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за ІІІ квартал 2021 року провели планові інспектування операторів ринку на предмет дотримання вимог законодавства про харчові продукти та ветеринарну медицину.
Були проведені планові інспектування 6 операторів ринку, які здійснюють виробництво, зберігання, переробку сировини та реалізацію харчових продуктів кінцевому споживачу.
А саме: проведена перевірка потужності з виробництва та переробки м’ясної продукції, потужності зі збирання та охолодження молочної сировини, потужність з утримання птиці та виробництва курячого яйця.
При проведених заходах державного контролю складено 6 актів інспектувань та 6 приписів. Основними порушеннями були:
– недотримання гігієнічних вимог до приміщень, де обробляються або переробляються харчові продукти;
– гігієнічних вимог до обладнання та інвентарю, з якими контактують харчові продукти;
– гігієнічних вимог до харчових продуктів;
– вимог до гігієни персоналу потужностей, який працює у зоні поводження з харчовими продуктами.
Під час проведення інспектувань приділена увага питанням щодо дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів у межах діяльності, яку вони здійснюють, дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу, здійснення контролю за якістю та безпечністю харчової продукції.
Всі проведені заходи державного контролю проводилися на засадах ризик-орієнтованого підходу, а саме без попередження (повідомлення) оператора ринку.