Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проводяться інформаційно-роз’яснювальні роботи щодо обов`язкового впровадження НАССР

На виконання Протоколу наради під головуванням Прем’єр-міністра України за участю дружини Президента України від 10.12.2020 спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області  проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з представниками закладів освіти та операторами ринку щодо обов`язкового впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР на харчоблоках закладів освіти.

Так, спеціалістами Бериславського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено нараду з представниками закладів освіти Бериславської міської ради щодо введення системи НАССР на харчоблоках місцевих освітніх установ.

Присутні обговорили вимоги законодавства щодо впровадження та застосування постiйно дiючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) операторами ринку на харчоблоках загальноосвітніх закладів.

Введення системи НАССР на харчоблоках загальноосвітніх та дошкільних закладів є обов`язковою  умовою для гарантування  безпечного  харчування  дітей.

Зазначимо, НАССР – постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Ця система ідентифікує, оцінює та контролює небезпечні фактори, які є визначальними для безпечності харчових продуктів. Застосування системи НАССР полягає у здійсненні контролю за безпечністю харчових продуктів та виявленні потенційної небезпеки (біологічна, хімічна, фізична).