На базі Іванівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено семінар за участі директорів навчальних закладів Іванівської селищної ради.
Під час семінару обговорювалось питання щодо впровадження системи НАССР у закладах освіти та забезпечення належної матеріально-технічної бази.
НАССР в навчальних закладах – важливий інструмент для контролю безпеки харчування. Адміністрація закладів зобов’язана впровадити і постійно підтримувати функціонування принципів системи HACCP на харчоблоках. Недостатньо тільки розробити документацію, потрібно налагодити процеси таким чином, щоб їх описати і надати докази того, що ці процеси дозволяють випускати безпечну продукцію. Розроблення документів без підтвердження проведення контрольних заходів, результатів лабораторних досліджень тощо, не означає впровадження системи НАССР.
Проаналізовано використання принципів НАССР у всіх закладах освіти також обговорено питання щодо усунення порушень виявлених під час комісійних обстежень харчоблоків освітніх закладів та вжитих заходів.
Окрім того, присутнім доведено про необхідність розробки у кожному закладі програми лабораторного контролю, який потребує впровадження з метою профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь. Наразі до Іванівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області надано 8 розроблених лабораторних програм, проводиться їх опрацювання, по закінченню розгляду програми будуть надані для затвердження до відділу освіти Іванівської селищної ради
Впродовж всього заходу всім присутнім надано роз’яснення та вичерпні відповіді на питання, що їх цікавили
25.05.2021
Семінар: НАССР – практичні аспекти впровадження.
На базі Іванівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено семінар за участі директорів навчальних закладів Іванівської селищної ради.
Під час семінару обговорювалось питання щодо впровадження системи НАССР у закладах освіти та забезпечення належної матеріально-технічної бази.
НАССР в навчальних закладах – важливий інструмент для контролю безпеки харчування. Адміністрація закладів зобов’язана впровадити і постійно підтримувати функціонування принципів системи HACCP на харчоблоках. Недостатньо тільки розробити документацію, потрібно налагодити процеси таким чином, щоб їх описати і надати докази того, що ці процеси дозволяють випускати безпечну продукцію. Розроблення документів без підтвердження проведення контрольних заходів, результатів лабораторних досліджень тощо, не означає впровадження системи НАССР.
Проаналізовано використання принципів НАССР у всіх закладах освіти також обговорено питання щодо усунення порушень виявлених під час комісійних обстежень харчоблоків освітніх закладів та вжитих заходів.
Окрім того, присутнім доведено про необхідність розробки у кожному закладі програми лабораторного контролю, який потребує впровадження з метою профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь. Наразі до Іванівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області надано 8 розроблених лабораторних програм, проводиться їх опрацювання, по закінченню розгляду програми будуть надані для затвердження до відділу освіти Іванівської селищної ради
Впродовж всього заходу всім присутнім надано роз’яснення та вичерпні відповіді на питання, що їх цікавили