Фахівцями Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на виконання наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області від 10.02.2021 № Н/381-21 «Про реалізацію Проекту ФАО про посилення національних можливостей подолання проблем, пов’язаних із ризиками стійкості мікроорганізмів до антимікробних речовин» проведено відбір зразків біологічного матеріалу на відповідній потужності оператора ринку, пакування, оформлення супровідних документів з подальшою доставкою до Херсонської регіональної державної лабораторії ім. проф. Л.С.Ценковського.

З метою недопущення обігу харчових продуктів, які не відповідають параметрам безпеки, за останній тиждень фахівцями управління проведено дев’ять заходів щодо виявлення та недопущення обігу небезпечних, непридатних та неправильно маркованих харчових продуктів (масло солодковершкове, ковбасні вироби тощо).
За результатами обстежень припинено обіг масла солодковершкового та складено 2 акти про вилучення фальсифікованого продукту, вилучено 1,2 кг масла солодковершкового.
Крім того, проведено обстеження дотримання температурного режиму в закладах освіти територіальних органів відповідно до вимог санітарного законодавства під час функціонування протягом осінньо-зимового періоду 2020-2021 року.
Під час проведення заходів проведена просвітницька, санітарно-освітня робота з метою запобігання інфекційним захворювання, харчових отруєнь та роз’яснювальна робота з питань дотримання вимог чинного законодавства, створення для дітей належних санітарно-гігієнічних умов для їх перебування, виховання, навчання, організації якісного харчування з дотриманням натуральних добових норм та забезпечення медичного обслуговування, дотримання температурного режиму в приміщеннях закладів.
15.02.2021
Нововоронцовське управління Держпродспоживслужби інформує
Фахівцями Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на виконання наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області від 10.02.2021 № Н/381-21 «Про реалізацію Проекту ФАО про посилення національних можливостей подолання проблем, пов’язаних із ризиками стійкості мікроорганізмів до антимікробних речовин» проведено відбір зразків біологічного матеріалу на відповідній потужності оператора ринку, пакування, оформлення супровідних документів з подальшою доставкою до Херсонської регіональної державної лабораторії ім. проф. Л.С.Ценковського.
З метою недопущення обігу харчових продуктів, які не відповідають параметрам безпеки, за останній тиждень фахівцями управління проведено дев’ять заходів щодо виявлення та недопущення обігу небезпечних, непридатних та неправильно маркованих харчових продуктів (масло солодковершкове, ковбасні вироби тощо).
За результатами обстежень припинено обіг масла солодковершкового та складено 2 акти про вилучення фальсифікованого продукту, вилучено 1,2 кг масла солодковершкового.
Крім того, проведено обстеження дотримання температурного режиму в закладах освіти територіальних органів відповідно до вимог санітарного законодавства під час функціонування протягом осінньо-зимового періоду 2020-2021 року.
Під час проведення заходів проведена просвітницька, санітарно-освітня робота з метою запобігання інфекційним захворювання, харчових отруєнь та роз’яснювальна робота з питань дотримання вимог чинного законодавства, створення для дітей належних санітарно-гігієнічних умов для їх перебування, виховання, навчання, організації якісного харчування з дотриманням натуральних добових норм та забезпечення медичного обслуговування, дотримання температурного режиму в приміщеннях закладів.