Семінар-нарада з керівниками закладів громадського харчування Нововоронцовського району

13 липня  2020 року фахівцями Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено семінар-нараду з керівниками закладів громадського харчування з метою проведення роз’яснювальної роботи щодо проведення періодичного лабораторного контролю на потужностях, які провадять діяльність у сфері громадського харчування та акцентування уваги на дотриманні вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», ст..65 ЗУ «Про Державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», Постанови Головного  державного  санітарного лікаря України № 32 від 02.06.2020 «Тимчасові рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» .

У ході наради розглядалися питання щодо державної реєстрації  потужностей з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу, вимоги щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» та  дотримання гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів, проведення профілактичних заходів з недопущення поширення випадків COVID-19 в закладах громадського харчування та продовольчої торгівлі.

Основні причини спалахів кишкових інфекцій є нехтування елементарними правилами особистої гігієни, порушення технологій приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах, без належного температурного режиму. Факторами передачі інфекції найчастіше стають готові страви, молоко і молочні продукти, кондитерські вироби, які готуються “із запасом”, що призводить до накопичення у продуктах збудників інфекційних захворювань та продуктів їх життєдіяльності.

Під час спілкування була зосереджена увага на спільній роботі та визначені основних напрямків взаємодії.