Фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Новотроїцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на виконання постанови КМУ від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» зі змінами, Доручення Прем’єр – міністра України від 27.04.2020, Доручення т.в.о. голови Держпродспоживслужби від 30.04.2020 № 601-10.1/17, та наказів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Н/1627-20 від 30.04.2020 та Н/1653-20 від 04.05.2020 протягом 01.05.2020 – 11.05.2020здійснюється щоденнийзбір інформації на Новотроїцькому агропродовольчому ринкуФОП Філенко А.В. щодо відповідності вимогам постанови Головного державного санітарного лікаря України від 27.04.2020 № 14 «Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби СOVID-19 в місцях торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках».

Станом на 07.05.2020 р. проведено 6 моніторингових відвідувань, в ході яких були встановлені незначні недоліки, які усувалися адміністрацією ринку відразу після зауваження.Агропродовольчий ринок має експлуатаційний дозвіл.
Збір інформації щодо виконання профілактичних та протиепідемічних заходів здійснюється на протязі всього робочого дня ринку.


Під час збору інформації звертається увага на дотримання адміністрацієюта продавцями ринку наступних вимог:
— допуск працівників ринку, продавців і відвідувачів на територію має здійснюватися виключно за наявності вдягнутої медичної маски (у тому числі виготовленої самостійно) або респіратора та проходження безконтактного температурного скринінгу;
— на кожному вході (в’їзді) на територію ринку повинні бути встановлені диспенсери з антисептиком;
— кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не повинна перевищувати кількості, з розрахунку один покупець на 10 метрів квадратних торгівельної площі ринку;
— відстань між робочими місцями продавців повинна складати не менше трьох метрів, місця торгівлі мають бути обладнані захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику;
— проведення дезінфекції контактних поверхонь повинно проводитись кожні три години, прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торговельні місця – в кінці кожного робочого дня;
— на прилеглій до ринку території не повинно бути неконтрольованої (стихійної) торгівлі;
— на ринку повинно здійснюватися постійне інформування відвідувачів щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватись та щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19;
— оператор ринку має забезпечити контроль за дотриманням вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19 та оперативне усунення порушень.

Робота по даному напрямку продовжується.
12.05.2020
Виконання профілактичних та протиепідемічних заходів на Новотроїцькому агропродовольчому ринку
Фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Новотроїцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на виконання постанови КМУ від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» зі змінами, Доручення Прем’єр – міністра України від 27.04.2020, Доручення т.в.о. голови Держпродспоживслужби від 30.04.2020 № 601-10.1/17, та наказів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Н/1627-20 від 30.04.2020 та Н/1653-20 від 04.05.2020 протягом 01.05.2020 – 11.05.2020здійснюється щоденнийзбір інформації на Новотроїцькому агропродовольчому ринкуФОП Філенко А.В. щодо відповідності вимогам постанови Головного державного санітарного лікаря України від 27.04.2020 № 14 «Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби СOVID-19 в місцях торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках».
Станом на 07.05.2020 р. проведено 6 моніторингових відвідувань, в ході яких були встановлені незначні недоліки, які усувалися адміністрацією ринку відразу після зауваження.Агропродовольчий ринок має експлуатаційний дозвіл.
Збір інформації щодо виконання профілактичних та протиепідемічних заходів здійснюється на протязі всього робочого дня ринку.
Під час збору інформації звертається увага на дотримання адміністрацієюта продавцями ринку наступних вимог:
— допуск працівників ринку, продавців і відвідувачів на територію має здійснюватися виключно за наявності вдягнутої медичної маски (у тому числі виготовленої самостійно) або респіратора та проходження безконтактного температурного скринінгу;
— на кожному вході (в’їзді) на територію ринку повинні бути встановлені диспенсери з антисептиком;
— кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не повинна перевищувати кількості, з розрахунку один покупець на 10 метрів квадратних торгівельної площі ринку;
— відстань між робочими місцями продавців повинна складати не менше трьох метрів, місця торгівлі мають бути обладнані захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику;
— проведення дезінфекції контактних поверхонь повинно проводитись кожні три години, прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торговельні місця – в кінці кожного робочого дня;
— на прилеглій до ринку території не повинно бути неконтрольованої (стихійної) торгівлі;
— на ринку повинно здійснюватися постійне інформування відвідувачів щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватись та щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19;
— оператор ринку має забезпечити контроль за дотриманням вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19 та оперативне усунення порушень.
Робота по даному напрямку продовжується.