Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року №21 здійснюються заходи контролю щодо запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19. Так, з метою контролю проведення профілактичних, протиепідемічних та обмежувальних заходів з 10.04.2020 по 16.04.2020 року проведено 1185 моніторингових та комісійних відвідувань об’єктів. В ході комісійних обстежень перевірено 27 комунальних підприємств водопостачання з відбором проб води для лабораторних досліджень. Охоплено перевірками 696 діючих об’єктів та підприємств транспорту, транспортних одиниць щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних та обмежувальних заходів в період карантину. З метою єдиного підходу при проведенні обстежень для фахівців розроблений перелік питань з перевірки дотримання карантинних заходів суб’єктами господарювання.
У ході моніторингових відвідувань виявлено 28 об’єктів щодо продовжують функціонувати всупереч заборони їх діяльності та на 172 об’єктах, що мають право на функціонування, встановлені порушення протиепідемічних і профілактичних заходів.
За недотримання карантинного режиму співробітниками Національної поліції складено 10 протоколів про адміністративні правопорушення. За результатами моніторингових відвідувань фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області направлено 9 листів до територіальних органів Національної поліції про порушення суб’єктами господарювання обмежувальних заходів, 14 листів до органів місцевого самоврядування та 5 листів до керівників підприємств.
Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проводить активну роз’яснювальну та інформаційну роботу серед населення щодо обов’язковості виконання профілактичних заходів з недопущення поширення випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом. Протягом тижня охоплено роз’яснювальною роботою 1608 осіб, розповсюджено 1805 рекомендацій та пам’яток, здійснено 22 виступи та публікацій в місцевих газетах, на сайті Головного Управління, телебаченні та радіо.
Враховуючи наближення Великодніх свят та з метою запобігання розповсюдженню гострої респіраторної хвороби, спричиненої COVID-19, фахівцями Головного управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено моніторингові обстеження 45 підприємств-виробництв хлібобулочних виробів. В ході моніторингових відвідувань акцентовано увагу виробників на неухильному дотриманні вимог законодавчих актів при виробництві зазначеної продукції.
Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області рекомендує виробникам хлібобулочних виробів під час Великодніх свят при виробництві пасок не проводити обряди їх освячення в приміщеннях виробничих цехів, відпускати до реалізації паски лише у запакованому вигляді.
17.04.2020
Щодо заходів контролю та проведення роз’яснювальної роботи з запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19
Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року №21 здійснюються заходи контролю щодо запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19. Так, з метою контролю проведення профілактичних, протиепідемічних та обмежувальних заходів з 10.04.2020 по 16.04.2020 року проведено 1185 моніторингових та комісійних відвідувань об’єктів. В ході комісійних обстежень перевірено 27 комунальних підприємств водопостачання з відбором проб води для лабораторних досліджень. Охоплено перевірками 696 діючих об’єктів та підприємств транспорту, транспортних одиниць щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних та обмежувальних заходів в період карантину. З метою єдиного підходу при проведенні обстежень для фахівців розроблений перелік питань з перевірки дотримання карантинних заходів суб’єктами господарювання.
У ході моніторингових відвідувань виявлено 28 об’єктів щодо продовжують функціонувати всупереч заборони їх діяльності та на 172 об’єктах, що мають право на функціонування, встановлені порушення протиепідемічних і профілактичних заходів.
За недотримання карантинного режиму співробітниками Національної поліції складено 10 протоколів про адміністративні правопорушення. За результатами моніторингових відвідувань фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області направлено 9 листів до територіальних органів Національної поліції про порушення суб’єктами господарювання обмежувальних заходів, 14 листів до органів місцевого самоврядування та 5 листів до керівників підприємств.
Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проводить активну роз’яснювальну та інформаційну роботу серед населення щодо обов’язковості виконання профілактичних заходів з недопущення поширення випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом. Протягом тижня охоплено роз’яснювальною роботою 1608 осіб, розповсюджено 1805 рекомендацій та пам’яток, здійснено 22 виступи та публікацій в місцевих газетах, на сайті Головного Управління, телебаченні та радіо.
Враховуючи наближення Великодніх свят та з метою запобігання розповсюдженню гострої респіраторної хвороби, спричиненої COVID-19, фахівцями Головного управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено моніторингові обстеження 45 підприємств-виробництв хлібобулочних виробів. В ході моніторингових відвідувань акцентовано увагу виробників на неухильному дотриманні вимог законодавчих актів при виробництві зазначеної продукції.
Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області рекомендує виробникам хлібобулочних виробів під час Великодніх свят при виробництві пасок не проводити обряди їх освячення в приміщеннях виробничих цехів, відпускати до реалізації паски лише у запакованому вигляді.