У Новотроїцькому районі посилено протиепідемічні заходи задля зниження поширення COVID-19

На виконання  відповідних рішень Уряду та наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Н/1234-20 від 17.03.2020, проводяться моніторингові відвідування закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення діяльність яких відповідно до постанови КМУ від 25 березня 2020 р. № 239 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» заборонена, та об’єктів торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв’язку, об’єктів з провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку які можуть провадити господарську діяльність за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Відвідування проводяться як самостійно та і в  складі робочої групи, до якої входять фахівці Новотроїцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та представники Новотроїцького відділення поліції Генічеського відділу поліції ВП ГУНП в Херсонській області.

Станом на 31.03.2020 було проведено 8 моніторингових відвідувань  в ході яких обстежено 299 об’єктів, 423 осіб охоплено роз’яснювальною роботою, розповсюджено 450 пам’яток «Як знизити ризик інфікування коронавірусом».

Також розповсюджуються методичні вказівки «Профілактика гострих респіраторних інфекцій на підприємствах, громадських закладах, об’єктах торгівлі, громадського харчування, транспорті тощо» та «Техніка миття рук та обробки антисептиком». Робота по даному напрямку триває.