12 березня 2020 року на базі сектору освіти Нижньосірогозької райдержадміністрації була проведена нарада з директорами шкіл з актуальних питань дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства про харчові продукти.
Присутня на нараді начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Нижньосірогозького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби Лариса Качкарова ознайомила присутніх з постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», відповідно до якої встановлено на всій території України карантин та заборонено відвідування закладів освіти її здобувачами. Фахівці сектору освіти райдержадміністрації, керівники закладів освіти були ознайомлені з інформаційними матеріалами щодо профілактики вказаного захворювання, особливостями застосування дезінфекційних засобів, необхідності дотримання температурного режиму та режиму провітрювання приміщень та ін. Особлива увага була звернена також на дотримання термінів зберігання швидкопсувних продуктів під час призупинення роботи харчоблоків освітніх закладів.

smart
На нараді було розглянуто питання впровадження системи НАССР в навчальних закладах району, обговорено шляхи вирішення проблемних питань, зокрема, здійснення заходів, необхідних для забезпечення гігієнічних вимог, у тому числі заходів боротьби із шкідниками. Було відзначено позитивний досвід Нижньосірогозького опорного та Вербівського закладів повної загальної середньої освіти в розробці необхідної документації, створення необхідних умов для організації безпечного та якісного харчування учнів (наявність достатньої кількості холодильного обладнання, придбання нових обробних столів, забезпеченість обробним інвентарем, мийними та дезінфікуючими засобами та ін).
Лариса Качкарова звернула увагу присутніх на дотримання вимог при поводженні з рідкими та твердими побутовими відходами, необхідності поновлення договорів на надання послуг спеціалізованими організаціями.
З метою покращення організації харчування та недопущення випадків харчових отруєнь було запропоновано провести семінар-навчання з медичними працівниками закладів освіти району.
Також присутні були ознайомлені з інформацією про умови вступу до ХДАУ (спеціальність 202 – «Технологія виробництва і переробки продуктів тваринництва», спеціальність 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза»), ХНТУ (спеціальність 181 «Харчові технології»), отримали відповідні матеріали для подальшого інформування випускників шкіл.
13.03.2020
З керівниками навчальних закладів Нижніх Сірогоз обговорили законодавство про харчові продукти
12 березня 2020 року на базі сектору освіти Нижньосірогозької райдержадміністрації була проведена нарада з директорами шкіл з актуальних питань дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства про харчові продукти.
Присутня на нараді начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Нижньосірогозького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби Лариса Качкарова ознайомила присутніх з постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», відповідно до якої встановлено на всій території України карантин та заборонено відвідування закладів освіти її здобувачами. Фахівці сектору освіти райдержадміністрації, керівники закладів освіти були ознайомлені з інформаційними матеріалами щодо профілактики вказаного захворювання, особливостями застосування дезінфекційних засобів, необхідності дотримання температурного режиму та режиму провітрювання приміщень та ін. Особлива увага була звернена також на дотримання термінів зберігання швидкопсувних продуктів під час призупинення роботи харчоблоків освітніх закладів.
smart
На нараді було розглянуто питання впровадження системи НАССР в навчальних закладах району, обговорено шляхи вирішення проблемних питань, зокрема, здійснення заходів, необхідних для забезпечення гігієнічних вимог, у тому числі заходів боротьби із шкідниками. Було відзначено позитивний досвід Нижньосірогозького опорного та Вербівського закладів повної загальної середньої освіти в розробці необхідної документації, створення необхідних умов для організації безпечного та якісного харчування учнів (наявність достатньої кількості холодильного обладнання, придбання нових обробних столів, забезпеченість обробним інвентарем, мийними та дезінфікуючими засобами та ін).
Лариса Качкарова звернула увагу присутніх на дотримання вимог при поводженні з рідкими та твердими побутовими відходами, необхідності поновлення договорів на надання послуг спеціалізованими організаціями.
З метою покращення організації харчування та недопущення випадків харчових отруєнь було запропоновано провести семінар-навчання з медичними працівниками закладів освіти району.
Також присутні були ознайомлені з інформацією про умови вступу до ХДАУ (спеціальність 202 – «Технологія виробництва і переробки продуктів тваринництва», спеціальність 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза»), ХНТУ (спеціальність 181 «Харчові технології»), отримали відповідні матеріали для подальшого інформування випускників шкіл.