10 березня 2020 року з ініціативи у Горностаївського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській відбулося засідання круглого столу за участю представників Горностаївської районної лікарні ветеринарної медицини, органів місцевого самоврядування, КП «Горностаївський селищний ринок», рибоприймальних пунктів та реалізаторів риби на селищному ринку.

У ході засідання було розглянуто питання щодо порядку здійснення заходів державного контролю (нагляду) під час вилову, зберігання, перевезення та реалізації риби, роботи рибоприймальних пунктів, реалізації риби на агропродовольчому ринку. Акцентовано увагу на порушеннях, які найчастіше виявляються під час здійснення заходів державного контролю, а саме: санітарні вимоги до виробництва; відсутність документів, якими повинна супроводжуватися рибопродукція; дослідження на показники безпечності; вимоги до персоналу.
Відбулось обговорення, в процесі якого присутні сторони висловили свої зауваження, пропозиції та домовилися про подальшу співпрацю.
Крім того, у рамках інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо недопущення інфікування та розповсюдження коронавірусу 2019-nCoV фахівці Горностаївського районного управління окреслили основні шляхи профілактики захворювання на коронавірус, поширили серед учасників заходу рекомендаційні матеріали і пам’ятки щодо недопущення розповсюдження інфекції, дії у випадку виявлення підозри на захворювання та зазначили, що головне – не панікувати, а чітко дотримуватися наданих простих рекомендацій та правил особистої гігієни.
10.03.2020
У Горностаївському районі обговорили державний нагляд за реалізацією риби
10 березня 2020 року з ініціативи у Горностаївського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській відбулося засідання круглого столу за участю представників Горностаївської районної лікарні ветеринарної медицини, органів місцевого самоврядування, КП «Горностаївський селищний ринок», рибоприймальних пунктів та реалізаторів риби на селищному ринку.
У ході засідання було розглянуто питання щодо порядку здійснення заходів державного контролю (нагляду) під час вилову, зберігання, перевезення та реалізації риби, роботи рибоприймальних пунктів, реалізації риби на агропродовольчому ринку. Акцентовано увагу на порушеннях, які найчастіше виявляються під час здійснення заходів державного контролю, а саме: санітарні вимоги до виробництва; відсутність документів, якими повинна супроводжуватися рибопродукція; дослідження на показники безпечності; вимоги до персоналу.
Відбулось обговорення, в процесі якого присутні сторони висловили свої зауваження, пропозиції та домовилися про подальшу співпрацю.
Крім того, у рамках інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо недопущення інфікування та розповсюдження коронавірусу 2019-nCoV фахівці Горностаївського районного управління окреслили основні шляхи профілактики захворювання на коронавірус, поширили серед учасників заходу рекомендаційні матеріали і пам’ятки щодо недопущення розповсюдження інфекції, дії у випадку виявлення підозри на захворювання та зазначили, що головне – не панікувати, а чітко дотримуватися наданих простих рекомендацій та правил особистої гігієни.