Діти — наше майбутнє! Від здоров’я наших дітей сьогодні залежить здоров’я усієї нації в майбутньому. А здоров’я дітей не в останню чергу залежить від їх харчування. Не мало важну роль в цьому відіграють і продукти харчування, які постачаються до дитячих закладів.
Саме тому, на базі Високопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області 05 лютого 2020 року проведена робоча зустріч, круглий стіл з постачальниками харчових продуктів до дитячих закладів Високопільського району.
На нараді були присутні начальник управління Денисенко А.А., голова Високопільської районної державної адміністрації Приходько В.А., головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів Самойленко Г.В. та начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Повстяна М.С.
В ході зустрічі фізичні особи підприємці були ознайомлені з Розпорядженням Державного ветеринарного інспектора України від 28 січня 2020 року №13 Щодо протидії фальсифікації молочної продукції (масла солодко вершкового), надано інформаційну таблицю результатів випробувань масла вершкового.
В ході зустрічі фахівцями управління було звернуто увагу на санітарно-гігієнічних вимогам до постачання продуктів харчування, на обсяг та частоту завозу продуктів харчування та продовольчої сировини, на необхідних документах, що повинні бути у постачальника.
Обговорили окремі статті Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та пункти Інструкції з організації харчування дітей. Про те, що продукти та сировина повинні надходити за наявності супровідних документів (товарно-транспортні накладні, декларації виробника, сертифікати відповідності, висновки сан.експертизи тощо). Окремо запинились на обов’язковому лабораторному контролі рослинної продукції.
Акцентовано було на тому, що маршрути, графіки та обсяг завозу продуктів харчування і продовольчої сировини у дитячі навчальні заклади відпрацьовуються суб’єктами підприємницької діяльності та погоджуються з засновником (власником), керівником дитячого навчального закладу. А також – водії автотранспорту та особи, що супроводжують продукти у дорозі і виконують вантажно-розвантажувальні роботи, повинні мати при собі особову медичну книжку з результатами проходження обов’язкових медичних оглядів та забезпечені санітарним одягом (халатом, рукавицями).
Очільник району Вадим Приходько зазначив що питання, які винесено на розгляд є актуальними, що саме тісна співпраця постачальників з районним управлінням Держпродспоживслужби зможуть забезпечити якісне та безпечне харчування дітей.
Місцеві постачальники харчових продуктів зареєстровані в єдиному державному реєстрі та знаходяться на постійному контролі у Високопільському районному управлінні Головного управління Держпродспоживслужби.
11.02.2020
У Високопіллі провели круглий стіл з постачальниками харчових продуктів до дитячих навчальних закладів району
Діти — наше майбутнє! Від здоров’я наших дітей сьогодні залежить здоров’я усієї нації в майбутньому. А здоров’я дітей не в останню чергу залежить від їх харчування. Не мало важну роль в цьому відіграють і продукти харчування, які постачаються до дитячих закладів.
Саме тому, на базі Високопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області 05 лютого 2020 року проведена робоча зустріч, круглий стіл з постачальниками харчових продуктів до дитячих закладів Високопільського району.
На нараді були присутні начальник управління Денисенко А.А., голова Високопільської районної державної адміністрації Приходько В.А., головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів Самойленко Г.В. та начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Повстяна М.С.
В ході зустрічі фізичні особи підприємці були ознайомлені з Розпорядженням Державного ветеринарного інспектора України від 28 січня 2020 року №13 Щодо протидії фальсифікації молочної продукції (масла солодко вершкового), надано інформаційну таблицю результатів випробувань масла вершкового.
В ході зустрічі фахівцями управління було звернуто увагу на санітарно-гігієнічних вимогам до постачання продуктів харчування, на обсяг та частоту завозу продуктів харчування та продовольчої сировини, на необхідних документах, що повинні бути у постачальника.
Обговорили окремі статті Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та пункти Інструкції з організації харчування дітей. Про те, що продукти та сировина повинні надходити за наявності супровідних документів (товарно-транспортні накладні, декларації виробника, сертифікати відповідності, висновки сан.експертизи тощо). Окремо запинились на обов’язковому лабораторному контролі рослинної продукції.
Акцентовано було на тому, що маршрути, графіки та обсяг завозу продуктів харчування і продовольчої сировини у дитячі навчальні заклади відпрацьовуються суб’єктами підприємницької діяльності та погоджуються з засновником (власником), керівником дитячого навчального закладу. А також – водії автотранспорту та особи, що супроводжують продукти у дорозі і виконують вантажно-розвантажувальні роботи, повинні мати при собі особову медичну книжку з результатами проходження обов’язкових медичних оглядів та забезпечені санітарним одягом (халатом, рукавицями).
Очільник району Вадим Приходько зазначив що питання, які винесено на розгляд є актуальними, що саме тісна співпраця постачальників з районним управлінням Держпродспоживслужби зможуть забезпечити якісне та безпечне харчування дітей.
Місцеві постачальники харчових продуктів зареєстровані в єдиному державному реєстрі та знаходяться на постійному контролі у Високопільському районному управлінні Головного управління Держпродспоживслужби.