Фахівцями Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області 04 лютого 2020 року на виконання наказу Головного управління «Про контроль за обігом об’єктів санітарних заходів» № Н/200-20 від 14.01.2020 проведено засідання круглого столу із залученням суб’єктів господарювання, які проводять діяльність по зберіганню та обігу масла солодковершкового та керівників навчальних закладів.
В ході засідання присутніх ознайомлено з фактами невідповідності виробництва та або обігу масла солодковершкового, які були встановлені при масштабному моніторингу.
А також, наголошено про обов’язки операторів ринку відповідно до ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» 771/97-ВР щодо вилучення та відкликання у встановлених законом випадках харчових продуктів, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини та заборони про здійснення обігу харчових продуктів, отриманих з потужностей, що не пройшли державної реєстрації або не отримали експлуатаційного дозволу відповідно до цього Закону, та використання таких харчових продуктів у виробництві інших харчових продуктів.
Наголошено про відповідальність операторів ринку харчових продуктів відповідно ст. 65 ЗУ «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».
05.02.2020
У Нововоронцовському районі розповіли про контроль щодо виробництва та обігу фальсифікованих харчових продуктів
Фахівцями Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області 04 лютого 2020 року на виконання наказу Головного управління «Про контроль за обігом об’єктів санітарних заходів» № Н/200-20 від 14.01.2020 проведено засідання круглого столу із залученням суб’єктів господарювання, які проводять діяльність по зберіганню та обігу масла солодковершкового та керівників навчальних закладів.
В ході засідання присутніх ознайомлено з фактами невідповідності виробництва та або обігу масла солодковершкового, які були встановлені при масштабному моніторингу.
А також, наголошено про обов’язки операторів ринку відповідно до ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» 771/97-ВР щодо вилучення та відкликання у встановлених законом випадках харчових продуктів, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини та заборони про здійснення обігу харчових продуктів, отриманих з потужностей, що не пройшли державної реєстрації або не отримали експлуатаційного дозволу відповідно до цього Закону, та використання таких харчових продуктів у виробництві інших харчових продуктів.
Наголошено про відповідальність операторів ринку харчових продуктів відповідно ст. 65 ЗУ «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».