Про проведення інформаційної роботи з питань харчування дітей в закладах освіти

На виконання ключових показників на січень 2020 року та з метою виконання указу Президента України від 07 грудня 2019 року №894/2019 «Про невідкладні заходи щодо покращення здоров’я дітей» відділом державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Нижньосірогозького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проводиться активна роз’яснювальна робота  з сектором освіти Нижньосірогозької райдержадміністрації, адміністрацією навчальних закладів та батьківською громадськістю району.

Задля цілеспрямованого та послідовного проведення роз’яснювальної роботи було складено відповідний план організаційних заходів на І квартал 2020 року. Згідно плану, питання контролю за організацією харчування дітей вже висвітлювалось на нараді з директорами шкіл району, на семінарі із  завідувачами ДНЗ, медичними працівниками ДНЗ та ЗОШ.

З метою широкого інформування батьківської громадськості дане питання виносилось на розгляд батьківського комітету Нижньосірогозького ЗПЗСО та Нижньосірогозького ЗДО №1. З присутніми було обговорено  можливість  створення та функціонування груп з питань контролю за організацією харчування дітей в закладах освіти, наголошено, що до складу таких груп обов’язково включаються представники закладу освіти, батьківської громадськості, органів місцевого самоврядування, громадських організацій. Члени батьківських комітетів отримали інформацію про права батьків у процесі організації харчування дітей в закладах освіти, про функції комісії з організації харчування, зокрема, про участь в бракеражній комісії, комісії з перевірки стану харчоблоку, про необхідність чіткої фіксації виявлених недоліків та можливість звернутись до органів, на які покладено функції контролю.

Під час спілкування обговорювались питання осучаснення асортименту страв, забезпечення закладів якісною питною водою, виконання норм харчування. Особлива увага була приділена питанню  раціонального харчування та формування корисних харчових звичок, необхідності дотримання принципів наступності в організації харчування дітей, а також профілактиці харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій.

Роз’яснювальна робота проводилась також і під час моніторингових відвідувань дитячих закладів щодо дотримання температурного режиму; відповідна інформація направлена для розміщення на сайті району. Робота в даному напрямку буде продовжуватись і надалі.