Питання якісного харчування в дитячих навчальних закладах знаходиться на постійному контролі фахівців Високопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. Тому, 10 грудня 2019 року, в черговий раз, за ініціативи районного управління Держпродспоживслужби відбулась нарада за участю заступника голови Високопільської районної державної адміністрації, начальника відділу культури, освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації, керівників навчальних закладів щодо якості та безпеки харчових продуктів та впровадження системи НАССР.

Начальником Високопільського районного управління Анатолієм Денисенком присутнім доведено, що НАССР – це система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів. Вона гарантує безпечність продукції на повному шляху харчового ланцюжка та надає змогу виявити усі критичні точки, які можуть вплинути на безпечність кінцевого продукту, усунути шкідливі фактори та контролювати повний процес виробництва.
Начальником відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Мариною Повстяною особлива увага присутніх була звернена на організацію харчування та медичного обслуговування дітей в організованих колективах, проведення заходів з профілактики кишкових інфекцій та харчових отруєнь, як в закладах освіти так і в закладах громадського харчування..
Присутні на нараді керівники закладів освіти отримали кваліфіковані відповіді на поставлені запитання, обмінялись думками щодо впровадження системи НАССР та обмінялися власним досвідом проведення заходів з недопущення інфекційних захворювань.
Присутнім було надано додаткові матеріали щодо даної теми та інформаційні листівки.
16.12.2019
Нарада з керівниками відділів освіти, навчальних закладів щодо якості та безпеки харчових продуктів
Питання якісного харчування в дитячих навчальних закладах знаходиться на постійному контролі фахівців Високопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. Тому, 10 грудня 2019 року, в черговий раз, за ініціативи районного управління Держпродспоживслужби відбулась нарада за участю заступника голови Високопільської районної державної адміністрації, начальника відділу культури, освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації, керівників навчальних закладів щодо якості та безпеки харчових продуктів та впровадження системи НАССР.
Начальником Високопільського районного управління Анатолієм Денисенком присутнім доведено, що НАССР – це система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів. Вона гарантує безпечність продукції на повному шляху харчового ланцюжка та надає змогу виявити усі критичні точки, які можуть вплинути на безпечність кінцевого продукту, усунути шкідливі фактори та контролювати повний процес виробництва.
Начальником відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Мариною Повстяною особлива увага присутніх була звернена на організацію харчування та медичного обслуговування дітей в організованих колективах, проведення заходів з профілактики кишкових інфекцій та харчових отруєнь, як в закладах освіти так і в закладах громадського харчування..
Присутні на нараді керівники закладів освіти отримали кваліфіковані відповіді на поставлені запитання, обмінялись думками щодо впровадження системи НАССР та обмінялися власним досвідом проведення заходів з недопущення інфекційних захворювань.
Присутнім було надано додаткові матеріали щодо даної теми та інформаційні листівки.