Увага фальсифікат масла !!!

15.11.2019 року фахівцями Бериславського районного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на виконання наказу Головного управління №1017 від 05.04.2019 року проведено моніторинг фальсифікату масла солодко вершкового в торгівельних мережах по м.Берислав.

Відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” фальсифіковане масло є небезпечним харчовим продуктом, який має шкідливий вплив на здоров’я людини та є непридатним для споживання.

У зв’язку з цим фахівці Бериславського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проводиться моніторинг на підконтрольній території щодо реалізації масла солодковершкового. Станом на 15.11.2019 рік проведено збір інформації на 87 об’єктах, які займаються реалізацією харчових продуктів. З обігу вилучено 106 упаковки, а це 30,6 кг небезпечного харчового продукту. Продовжується робота по збору інформації щодо виробників масла солодковершкового та вилучення з обігу фальсифікованого продукту, який потім утилізують.

Та як же покупцю розпізнати підробку на полиці магазину ? Заморожений брикет масла, якщо він зберігається за мінусової температури, завжди твердий. А от якщо в продукті є домішки рослинної олії, то навіть за мінусової температури він все одно буде не надто твердим і при натисканні на нього залишиться слід. За кольором вершкове масло повинно бути світло-жовтим або жовтим. Консистенція масла має бути однорідною, пластичною, щільною. Поверхня на розрізі – блискуча або слабко блискуча. Також може бути недостатньо щільна і пластична поверхня з матовою поверхнею на розрізі і поодинокими краплями. Запах і смак – чистими, яскраво вираженими, вершковими з присмаком пастеризації.

Отже, стовідсотково дізнатись, чи масло справжнє, можна тільки за допомогою лабораторних досліджень.