Планове інспектування операторів ринку м’ясної продукції у Генічеському районі

Спеціалісти Генічеського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області відповідно до Закону України від 22.07.2014 № 1602-VII “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, Закону України від 18.05.2017 року № 2042-VIII “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров`я та благополуччя тварин” та на підставі річного плану державного контролю Держпродспоживслужби у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та ветеринарної медицини, затверджений наказом Держпродспоживслужби України від 27.11.2018 № 965 провели планові інспектування потужностей ФОП Реріх Л.Ф., ФОП Тохлу Р.А., ФОП Сіжук І.М. та ФОП Шеремет А.Ю., які займаються розбиранням, обвалюванням м’яса, його зберіганням та реалізацією.

За результатами планових інспектувань було оформлено чотири акти (форма акту затверджена наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України 08 серпня 2019 року № 447) та складено чотири приписи на усунення виявлених недоліків.

Під час інспектування були оговорені питання з розробки та впровадження на потужностях програм-передумов, які є основою для впровадження системи НАССР, передбачених Законом України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” та наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 року № 590 “Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів НАССР”.