26.09.2019 року спеціалісти Чаплинського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області провели круглий стіл з питань розробки та впровадження на харчоблоках загальноосвітніх навчальних закладів Каланчацького району програм-передумов, які є основою для впровадження системи НАССР.
У ході зустрічі спеціалісти Чаплинського міжрайонного управління дали роз’яснення присутнім представникам відділів освіти, директорам загальноосвітніх шкіл та дошкільних навчальних закладів , що з 20 вересня 2019 року в Україні запрацювала система НАССР, впровадження якої обов’язкове і для харчоблоків загальноосвітніх шкіл та дошкільних навчальних закладів. Запровадження системи управління безпечністю харчових продуктів передбачено Законом України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” та наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 року № 590 “Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів НАССР”.
Під час проведення круглого столу висвітлено вимоги до операторів ринку стосовно забезпечення простежуванності та вимоги до обігу об`єктів санітарних заходів.
Підкреслено, що харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах району проводяться з елементами рецептур за збірником рецептур Клопотенко “Нове шкільне харчування”.
01.10.2019
Зустріч із представниками освіти Каланчацького району щодо впровадження системи НАССР
26.09.2019 року спеціалісти Чаплинського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області провели круглий стіл з питань розробки та впровадження на харчоблоках загальноосвітніх навчальних закладів Каланчацького району програм-передумов, які є основою для впровадження системи НАССР.
У ході зустрічі спеціалісти Чаплинського міжрайонного управління дали роз’яснення присутнім представникам відділів освіти, директорам загальноосвітніх шкіл та дошкільних навчальних закладів , що з 20 вересня 2019 року в Україні запрацювала система НАССР, впровадження якої обов’язкове і для харчоблоків загальноосвітніх шкіл та дошкільних навчальних закладів. Запровадження системи управління безпечністю харчових продуктів передбачено Законом України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” та наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 року № 590 “Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів НАССР”.
Під час проведення круглого столу висвітлено вимоги до операторів ринку стосовно забезпечення простежуванності та вимоги до обігу об`єктів санітарних заходів.
Підкреслено, що харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах району проводяться з елементами рецептур за збірником рецептур Клопотенко “Нове шкільне харчування”.