30.09.2019 року на базі Голопристанської РДА відбулося засідання колегії за участі голови Голопристанської районної адміністрації, голови Голопристанської районної ради, голів міської та сільських рад, начальника Голопристанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, представників інших служб району.
Одним із питань, яке обговорювалося на колегії – розроблення та впровадження системи НАССР на харчоблоках дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів Голопристанського району.
Присутніх було поінформовано, що з 20 вересня 2019 року в Україні запрацювала система НАССР на малих потужностях (підприємствах, які постачають продукцію споживачу, з кількістю робочого персоналу до 10 осіб та з площею підприємства до 400 кв. м, або потужностях, які не постачають продукцію, з персоналом до 5 осіб), передбачена Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 року №590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)».

Начальник Голопристанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області В.Загородний пояснив, що НАССР – система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках – не є автономною програмою, її основою є система заходів контролю, що складається з програм-передумов, які повинні бути розроблені, задокументовані, повністю впроваджені і підтримуватися належним чином. Було наголошено, що сфера застосування програм-передумов повинна охоплювати усі потенційні загрози безпечності. Ці Вимоги є обов’язковими для виконання операторами ринку з виробництва та/або обігу харчових продуктів.
Також присутні були ознайомлені з основними положеннями Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», термінами впровадження системи НАССР та поінформовані щодо відповідальності операторів ринку за невиконання чинного законодавства.Так, до кінця 2019 року всі оператори ринку, які працюють у сфері виробництва й обігу харчових продуктів, мають впровадити систему аналізу ризиків і контролю критичних точок НАССР.
30.09.2019
Впровадження системи НАССР у закладах освіти Голопристанського району
30.09.2019 року на базі Голопристанської РДА відбулося засідання колегії за участі голови Голопристанської районної адміністрації, голови Голопристанської районної ради, голів міської та сільських рад, начальника Голопристанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, представників інших служб району.
Одним із питань, яке обговорювалося на колегії – розроблення та впровадження системи НАССР на харчоблоках дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів Голопристанського району.
Присутніх було поінформовано, що з 20 вересня 2019 року в Україні запрацювала система НАССР на малих потужностях (підприємствах, які постачають продукцію споживачу, з кількістю робочого персоналу до 10 осіб та з площею підприємства до 400 кв. м, або потужностях, які не постачають продукцію, з персоналом до 5 осіб), передбачена Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 року №590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)».
Начальник Голопристанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області В.Загородний пояснив, що НАССР – система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках – не є автономною програмою, її основою є система заходів контролю, що складається з програм-передумов, які повинні бути розроблені, задокументовані, повністю впроваджені і підтримуватися належним чином. Було наголошено, що сфера застосування програм-передумов повинна охоплювати усі потенційні загрози безпечності. Ці Вимоги є обов’язковими для виконання операторами ринку з виробництва та/або обігу харчових продуктів.
Також присутні були ознайомлені з основними положеннями Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», термінами впровадження системи НАССР та поінформовані щодо відповідальності операторів ринку за невиконання чинного законодавства.Так, до кінця 2019 року всі оператори ринку, які працюють у сфері виробництва й обігу харчових продуктів, мають впровадити систему аналізу ризиків і контролю критичних точок НАССР.