У Новій Каховці проведено моніторинг кормів

Основним принципом, який втілено у Європейському співтоваристві та впроваджується нині в Україні є гарантування безпечності харчових продуктів за принципом “від лану до столу”. Для гарантування безпечності продуктів харчування необхідний контроль всіх етапів ланцюга виробництва продуктів харчування, починаючи з виробництва кормової сировини та кормів та завершуючи доставкою до кінцевого споживача, оскільки кожен етап має потенціальний вплив на безпечність продуктів харчування. Значні ризики для безпечності продуктів харчування можуть виникати на етапі виробництва кормів. За даними різних дослідників, більше половини випадків отримання неякісних та небезпечних продуктів харчування пов’язані з вживанням тваринами неякісних та небезпечних кормів.

З метою недопущення або зниження до мінімально можливого рівня ризиків для безпеки людей і тварин, пов’язаних з кормами безпосередньо, або через навколишнє середовище, відповідно до статті 78 Закону України від 16.11.2006 року “Про ветеринарну медицину”,  на виконання Наказу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 19.06. 2019 року №569 “Про затвердження державного моніторингу”, фахівцями Новокаховського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області 24 вересня 2019 року  здійснено відбір зразків кормів та кормових матеріалів для здійснення лабораторних досліджень (випробувань) в ТОВ “Агрозоосвіт”. Зразки направлені для дослідження до ДНДКІ ветеринарних препаратів та кормових добавок, що у м. Львів.