Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» передбачено обов’язкове впровадження системи НАССР з 20 вересня 2019 року в закладах громадського харчування при виробництві та обігу харчової продукції, у тому числі й на харчоблоках дитячих дошкільних начальних закладах. Цьому питанню була присвячена нарада фахівців Новокаховського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області з керівниками дитячих дошкільних та загальноосвітніх закладів міста. Начальник Новокаховського міського управління зосередила увагу присутніх на контрольних функціях держави та відповідальності товаровиробників за безпечність харчової продукції, надала роз’яснення вимог нового харчового законодавства та ризик-орієнтованого підходу при здійсненні перевірок та зауважила, що впровадження системи НАССР потребує детальної розробки усього технологічного процесу. Будь-яке недоопрацювання в питаннях управління безпекою продуктів харчування і готових страв здатне спричинити масові отруєння споживачів.
Також з керівниками дитячих закладів обговорені питання дотримання «Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів», Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 17.04.2006 № 298/227 (зі змінами та доповненнями), інших нормативно-правових актів, що регулюють питання харчування дітей.

Зустріч – семінар на тему: «Система управління безпечністю харчових продуктів – НАССР» провели і фахівці Скадовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області з представниками відділу освіти, директорами загальноосвітніх шкіл, керівниками дошкільних навчальних закладів та підприємцями району.
Під час зустрічі були озвучені питання щодо вимог до впровадження системи НАССР, переліку суб´єктів господарювання, які повинні запровадити цю систему, поширених помилок при впровадженні системи HACCP та зразку базової блок-схеми технологічного процесу.
Впродовж заходу всі охочі мали змогу отримати вичерпні відповіді на питання, що їх цікавили.
13.09.2019
Впровадження системи НАССР на Херсонщині
Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» передбачено обов’язкове впровадження системи НАССР з 20 вересня 2019 року в закладах громадського харчування при виробництві та обігу харчової продукції, у тому числі й на харчоблоках дитячих дошкільних начальних закладах. Цьому питанню була присвячена нарада фахівців Новокаховського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області з керівниками дитячих дошкільних та загальноосвітніх закладів міста. Начальник Новокаховського міського управління зосередила увагу присутніх на контрольних функціях держави та відповідальності товаровиробників за безпечність харчової продукції, надала роз’яснення вимог нового харчового законодавства та ризик-орієнтованого підходу при здійсненні перевірок та зауважила, що впровадження системи НАССР потребує детальної розробки усього технологічного процесу. Будь-яке недоопрацювання в питаннях управління безпекою продуктів харчування і готових страв здатне спричинити масові отруєння споживачів.
Також з керівниками дитячих закладів обговорені питання дотримання «Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів», Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 17.04.2006 № 298/227 (зі змінами та доповненнями), інших нормативно-правових актів, що регулюють питання харчування дітей.
Зустріч – семінар на тему: «Система управління безпечністю харчових продуктів – НАССР» провели і фахівці Скадовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області з представниками відділу освіти, директорами загальноосвітніх шкіл, керівниками дошкільних навчальних закладів та підприємцями району.
Під час зустрічі були озвучені питання щодо вимог до впровадження системи НАССР, переліку суб´єктів господарювання, які повинні запровадити цю систему, поширених помилок при впровадженні системи HACCP та зразку базової блок-схеми технологічного процесу.
Впродовж заходу всі охочі мали змогу отримати вичерпні відповіді на питання, що їх цікавили.