Фаст-фуд: їсти чи не їсти?

Через погіршення епідемічної ситуації щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції, масові випадки харчових отруєнь, пов’язані із вживанням вуличної їжі швидкого приготування, та на виконання доручення начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області від 06 вересня 2019 року № 24-д фахівцями Новокаховського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено збір інформації по закладах громадського харчування, у т.ч. з реалізації шаурми, хот-догів та інших продуктів швидкого вуличного приготування в місті Нова Каховка. У ході заходу проведено роз’яснювальну роботу із суб’єктами господарювання щодо державної реєстрації операторів потужностей відповідно до статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а також перевірено санітарний стан приміщень та території закладів, наявність товаро-транспортних накладних та супровідної документації на сировину та харчову продукцію, особових медичних книжок та результати проходження медогляду персоналом.

Про шкоду фаст-фуду чули майже всі, адже наслідками вживання такої їжі можуть бути розлади шлунково-кишкового тракту, виникнення гострих кишкових інфекцій через недотримання санітарно-гігієнічних вимог при приготуванні і подачі їжі. Тому, купуючи їжу на вулиці, є сенс замислитися, чи варто ризикувати власним здоров’ям заради швидкого перекусу?