Ліки з саду

Восени багатьох з нас супроводжує сонливість, втома та меланхолія. Тому, саме у цей період організм як ніколи потребує багато фруктози і глюкози.

Груша – джерело багатьох корисних для організму волокон і вітамінів: А, В1, В2, С і Е, фолієвої кислоти, йоду, цинку, міді, заліза, фосфору і калію, а також кальцію, сірки, магнію і натрію.

Свіжа груша добре впливає на роботу мозку, підвищує його працездатність, тому вона є прекрасною альтернативою обідній чашці кави.

До складу груш входять вітаміни і ефірні масла, які допомагають боротися з грипом та кашлем, посилюючи захисні функції організму.

Клітковина, яка міститься в грушах, не лише допоможе вивести з організму шлаки і токсини, а й дуже благотворно вплине на загальну роботу всього кишечника та його мікрофлору. Щоб нормалізувати травлення, в сезон бажано щотижня з’їдати не менше 2 кг груш. Завдяки своїм поживним і цілющим властивостям груша ефективно використовується у косметології в якості освіжаючих та протизапальних масок для обличчя. Для цього необхідно до 2 ст. ложок грушевого пюре додати 1 ч. ложечку меду і щіпку кориці.

Груші є чудовими природними ліками від запаморочення, втоми і порушення обміну речовин.

Яблука – фрукт, багатий на вітамін С. Кращої їжі для відновлення здоров’я, ніж печені яблука, складно знайти.

Вчені вважають, що флавоноїди, які містяться в яблучній шкірці, і вітамін С, що має антиоксидантні властивості, є дієвою профілактикою проти онкологічних захворювань, оскільки антиоксиданти запобігають появі ракових клітин.

Вчені довели, що регулярне споживання яблук (або свіжого яблучного соку) підвищує рівень нейромедіатора ацетилхоліну в мозку людини. Це біологічно активна речовина, яка бере участь в процесі запам’ятовування інформації, і саме його нестача викликає хворобу Альцгеймера.

Яблука – один з небагатьох фруктів, в якому міститься йод. Не так в самій м’якоті, як в насінні. Щоб ліквідувати дефіцит йоду потрібно з’їдати яблучне насіння, але не більше 6 зерняток на день.

У яблуках знаходяться такі корисні для нервових клітин речовини, як вітаміни групи В, глютамінова кислота і фосфор. Тобто, людині, яка регулярно їсть яблука, не страшні депресія, хронічна втома і апатія.