В Нововоронцовському районі завершила роботу комісія з питань підготовки закладів освіти до нового навчального року. Загалом під час перевірок було обстежено 23 заклади, з яких: 9 – загальної середньої освіти, 9 – дошкільної освіти та 5 НВК.
Під час роботи комісії за участі фахівців Нововоронцовського районного управління проводилась оцінка санітарно-технічного стану приміщень, готовності до роботи холодильного та технологічного обладнання харчоблоків, їх забезпеченості достатньою кількістю столового та кухонного посуду, устаткуванням, розділковим інвентарем, миючими та дезінфікуючими засобами, ефективності роботи вентиляційної системи закладів, якості питної води, що використовується у закладах.
У ході перевірок із завідувачами дитячих дошкільних закладів, директорами загальноосвітніх шкіл та працівниками, відповідальними за організацію харчування, проводилась роз’яснювальна робота з питань дотримання санітарно-гігієнічних вимог щодо особистої гігієни персоналу, утримання приміщень та обладнання, безпечних та якісних умов зберігання і реалізації продуктів харчування, продовольчої сировини та технології приготування страв, а також бесіди щодо профілактики гострих кишкових захворювань, зокрема вірусного гепатиту А.
За результатами перевірок складені довідки та направлені пропозиції на адресу Нововоронцовського відділу освіти та Нововоронцовської районної державної адміністрації. Дані пропозиції та зауваження виконано, тож функціонування установ погоджено.
03.09.2019
Про стан готовності навчально-виховних закладів Нововоронцовського району до нового навчального 2019-2020 року
В Нововоронцовському районі завершила роботу комісія з питань підготовки закладів освіти до нового навчального року. Загалом під час перевірок було обстежено 23 заклади, з яких: 9 – загальної середньої освіти, 9 – дошкільної освіти та 5 НВК.
Під час роботи комісії за участі фахівців Нововоронцовського районного управління проводилась оцінка санітарно-технічного стану приміщень, готовності до роботи холодильного та технологічного обладнання харчоблоків, їх забезпеченості достатньою кількістю столового та кухонного посуду, устаткуванням, розділковим інвентарем, миючими та дезінфікуючими засобами, ефективності роботи вентиляційної системи закладів, якості питної води, що використовується у закладах.
У ході перевірок із завідувачами дитячих дошкільних закладів, директорами загальноосвітніх шкіл та працівниками, відповідальними за організацію харчування, проводилась роз’яснювальна робота з питань дотримання санітарно-гігієнічних вимог щодо особистої гігієни персоналу, утримання приміщень та обладнання, безпечних та якісних умов зберігання і реалізації продуктів харчування, продовольчої сировини та технології приготування страв, а також бесіди щодо профілактики гострих кишкових захворювань, зокрема вірусного гепатиту А.
За результатами перевірок складені довідки та направлені пропозиції на адресу Нововоронцовського відділу освіти та Нововоронцовської районної державної адміністрації. Дані пропозиції та зауваження виконано, тож функціонування установ погоджено.