Моніторинг харчових продуктів рослинного походження

Початок осені завжди багатий на щедрі дари родючої херсонської землі.

На підставі плану державного моніторингу харчових продуктів рослинного походження при внутрішньодержавному обігу у 2019 році, затвердженого Наказом Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області від 23.03.2019 № 908, та відповідно до Закону України від 22.07.2014 № 1602-VII “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, Закону України від 18.05.2017 № 2042-VIII “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоровя та благополуччя тварин”, Закону України “Про ветеринарну медицину”, фахівцями Генічеського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області здійснено плановий відбір зразків овочів (морква, капуста, буряк столовий, картопля) у сільськогосподарських підприємствах Генічеського району, а саме: ПСП «Чоль», ПП АФ «Промінь», ТОВ НВФ Дріада ЛТД.

Відібрані зразки овочів будуть досліджені в Херсонській регіональній державній лабораторії ім. професора Л.С.Ценковського Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за наступними показниками: В2с перітроїди, дитілокарбамати, В3с хлорорганічні сполуки, В3в фосфорорганічні сполуки, В3с хімічні елементи, В3d мікотоксини (зеаралеон, дезоксиніваленол), В3f радіонукліди, нітрати.