У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Херсонській області відбулося засідання колегії за результатами роботи за 1 півріччя поточного року.

Участь у роботі колегії взяли начальники районних, міжрайонних та міських управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, начальники районних та міських державних лікарень ветеринарної медицини, в.о.директора Херсонської регіональної державної лабораторії ім. проф.Ценковського та керівники міжрайонних державних лабораторій Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів, очільниця Херсонської філії «Агентства з ідентифікації та реєстрації тварин», а також директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації Олександр Паливода та депутат Херсонської обласної ради Віктор Лісний.

Колегію провів начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко.
У ході засідання колегії присутніх поінформували про результати здійснення державного нагляду (контролю) в сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини за І півріччя 2019 року, була проаналізована епізоотична ситуація на Херсонщині та виконання плану заходів боротьби і профілактики з основними хворобами тварин та птиці. Серед іншого, розглянули питання впровадження та роботи в рамках Єдиного державного реєстру ветеринарних документів та проведення ідентифікації та реєстрації тварин, а також проблемних у цьому питанні моментів.

Зважаючи на те, що Херсонщина курортно-туристична область, наголошено на активізації роботи з виявлення фальсифікованої продукції під час відпочивального сезону. «Контроль у цьому напрямку має бути посиленим» – підкреслив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко.
Члени колегії проаналізували роботу під час функціонування пришкільних таборів, окреслили ситуацію щодо контролю санітарно-епідемічного стану закладів оздоровлення в Херсонській області, наголосили на проблемних питаннях і окреслили шляхи їх вирішення.

У ході засідання, присутні розглянули роботу державних лабораторій Державної служби України з безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за І півріччя 2019 року. Зокрема, було проаналізовано позитивні напрацювання, що сталися останнім часом в діяльності Херсонської регіональної державної лабораторії ім.проф.Л.С.Ценковського, яка розширила сфери акредитації для здійснення державного контролю у напрямку санітарного законодавства (шум, вібрація, інфразвук, освітленість, визначення токсичних речовин в приміщенні ) та безпечності харчових продуктів, зокрема визначення тригліцеридів в молоці та молочних продуктах тощо. Також, було зазначено, що за звітний період в порівнянні з аналогічним минулого року зросла кількість, а завдяки модернізації та осучасненню устаткування – і якість лабораторних досліджень.

Обговорили члени колегії реалізацію державної політики у сферах карантину та захисту рослин, охорони прав на сорти рослин тощо, детально зупинилися на програмах по локалізації та ліквідації амброзії полинолистої на 2019-2023 рр., та стану їх реалізації як на обласному, так і на місцевому рівнях. Здобутком за звітний період стало розроблення фахівцями служби фітосанітарної безпеки унікальної і єдиної в Україні програми по боротьбі із сажковими хворобами пшениці, яка наразі впроваджується в регіоні.


Крім того, члени колегії проаналізували роботу з питань державного нагляду у сфері дотримання законодавства про захист прав споживачів, реклами та ринкового нагляду. А також детально зупинилися на позитивних зрушеннях, які започатковані і наразі тривають в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Херсонській області у напрямку модернізації, удосконалення та оновлення матеріально-технічної бази, покращення умов роботи працівників, посилення їх соціального захисту.

Підсумовуючі роботу колегії, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко зазначив, що такі зміни сприятимуть більш якісній роботі спеціалістів і співробітників на всіх рівнях і цим напрямком Головне управління рухатиметься й у подальшому. Разом з тим, він наголосив на дотриманні виконавчої дисципліни і відповідальності кожного працівника за результати роботи, підкресливши, що сумлінне виконання обов’язків, покладених державою, у поєднанні з професіоналізмом і фаховістю є запорукою успіху всієї Служби. У рамках колегії були заслухані доповіді з усіх питань порядку денного, дано низку доручень щодо необхідності покращення діяльності в ряді напрямків, а також окреслені завдання та шляхи вирішення наявних проблем у третьому кварталі поточного року.
06.08.2019
Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області підбило підсумки роботи за 1 півріччя 2019 року
У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Херсонській області відбулося засідання колегії за результатами роботи за 1 півріччя поточного року.
Участь у роботі колегії взяли начальники районних, міжрайонних та міських управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, начальники районних та міських державних лікарень ветеринарної медицини, в.о.директора Херсонської регіональної державної лабораторії ім. проф.Ценковського та керівники міжрайонних державних лабораторій Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів, очільниця Херсонської філії «Агентства з ідентифікації та реєстрації тварин», а також директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації Олександр Паливода та депутат Херсонської обласної ради Віктор Лісний.
Колегію провів начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко.
У ході засідання колегії присутніх поінформували про результати здійснення державного нагляду (контролю) в сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини за І півріччя 2019 року, була проаналізована епізоотична ситуація на Херсонщині та виконання плану заходів боротьби і профілактики з основними хворобами тварин та птиці. Серед іншого, розглянули питання впровадження та роботи в рамках Єдиного державного реєстру ветеринарних документів та проведення ідентифікації та реєстрації тварин, а також проблемних у цьому питанні моментів.
Члени колегії проаналізували роботу під час функціонування пришкільних таборів, окреслили ситуацію щодо контролю санітарно-епідемічного стану закладів оздоровлення в Херсонській області, наголосили на проблемних питаннях і окреслили шляхи їх вирішення.
У ході засідання, присутні розглянули роботу державних лабораторій Державної служби України з безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за І півріччя 2019 року. Зокрема, було проаналізовано позитивні напрацювання, що сталися останнім часом в діяльності Херсонської регіональної державної лабораторії ім.проф.Л.С.Ценковського, яка розширила сфери акредитації для здійснення державного контролю у напрямку санітарного законодавства (шум, вібрація, інфразвук, освітленість, визначення токсичних речовин в приміщенні ) та безпечності харчових продуктів, зокрема визначення тригліцеридів в молоці та молочних продуктах тощо. Також, було зазначено, що за звітний період в порівнянні з аналогічним минулого року зросла кількість, а завдяки модернізації та осучасненню устаткування – і якість лабораторних досліджень.
Обговорили члени колегії реалізацію державної політики у сферах карантину та захисту рослин, охорони прав на сорти рослин тощо, детально зупинилися на програмах по локалізації та ліквідації амброзії полинолистої на 2019-2023 рр., та стану їх реалізації як на обласному, так і на місцевому рівнях. Здобутком за звітний період стало розроблення фахівцями служби фітосанітарної безпеки унікальної і єдиної в Україні програми по боротьбі із сажковими хворобами пшениці, яка наразі впроваджується в регіоні.
Крім того, члени колегії проаналізували роботу з питань державного нагляду у сфері дотримання законодавства про захист прав споживачів, реклами та ринкового нагляду. А також детально зупинилися на позитивних зрушеннях, які започатковані і наразі тривають в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Херсонській області у напрямку модернізації, удосконалення та оновлення матеріально-технічної бази, покращення умов роботи працівників, посилення їх соціального захисту.
Підсумовуючі роботу колегії, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко зазначив, що такі зміни сприятимуть більш якісній роботі спеціалістів і співробітників на всіх рівнях і цим напрямком Головне управління рухатиметься й у подальшому. Разом з тим, він наголосив на дотриманні виконавчої дисципліни і відповідальності кожного працівника за результати роботи, підкресливши, що сумлінне виконання обов’язків, покладених державою, у поєднанні з професіоналізмом і фаховістю є запорукою успіху всієї Служби. У рамках колегії були заслухані доповіді з усіх питань порядку денного, дано низку доручень щодо необхідності покращення діяльності в ряді напрямків, а також окреслені завдання та шляхи вирішення наявних проблем у третьому кварталі поточного року.