17 травня 2017 спеціалістами Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії спільно з Управлінням захисту споживачів для розгляду скарги споживача здійснена позапланова перевірка магазину продовольчих товарів в м. Херсоні.
Позаплановою перевіркою встановлено порушення вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги безпечності та якості харчових продуктів», Правил роздрібної торгівлі продовольчими товарами та Санітарних правил для підприємств продовольчої торгівлі, а саме:
незадовільний стан відділу по реалізації ковбасних виробів, харчові продукти не захищені від будь-якого забруднення на етапі обігу (реалізації), поряд з продовольчими товарами зберігались особисті речі працівників магазину, брудні ганчирки, стороння тара, інвентар не маркований, дошка для нарізання ковбасних виробів у незадовільному стані.
Поряд з відділом з продажу ковбасних виробів зберігався інвентар для прибирання, не маркований , відсутнє ізольоване місце для його зберігання.
За результатами перевірки до суб’єкта господарювання будуть застосовані адміністративні санкції, передбачені п.1 ст.64 Закону України «Про основні принципи та вимоги безпечності та якості харчових продуктів» у сумі 16 тис.гривень та складений протокол про правопорушення у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.
Матеріали по справі будуть передані до суду.
Щодо результатів розгляду скарги споживача
17 травня 2017 спеціалістами Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії спільно з Управлінням захисту споживачів для розгляду скарги споживача здійснена позапланова перевірка магазину продовольчих товарів в м. Херсоні.
Позаплановою перевіркою встановлено порушення вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги безпечності та якості харчових продуктів», Правил роздрібної торгівлі продовольчими товарами та Санітарних правил для підприємств продовольчої торгівлі, а саме:
незадовільний стан відділу по реалізації ковбасних виробів, харчові продукти не захищені від будь-якого забруднення на етапі обігу (реалізації), поряд з продовольчими товарами зберігались особисті речі працівників магазину, брудні ганчирки, стороння тара, інвентар не маркований, дошка для нарізання ковбасних виробів у незадовільному стані.
Поряд з відділом з продажу ковбасних виробів зберігався інвентар для прибирання, не маркований , відсутнє ізольоване місце для його зберігання.
За результатами перевірки до суб’єкта господарювання будуть застосовані адміністративні санкції, передбачені п.1 ст.64 Закону України «Про основні принципи та вимоги безпечності та якості харчових продуктів» у сумі 16 тис.гривень та складений протокол про правопорушення у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.
Матеріали по справі будуть передані до суду.