В Головному управлінні Держпродспоживслужби в Херсонській області відбулася колегія за результатами роботи за 1 квартал 2019 року.
Участь у роботі колегії взяли начальники районних, міжрайонних та міських управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, начальники районних та міських державних лікарень ветеринарної медицини, директори міжрайонних державних лабораторій Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів, директор Державної установи «Херсонська обласна фітосанітарна лабораторія», керівник Херсонської філії «Агентства з ідентифікації та реєстрації тварин», а також заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації Андрій Недєлько та депутат Херсонської обласної ради Віктор Лісний.
Колегію провів начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко.

Під час роботи присутні розглянули стан виконання рішень колегії Головного управління в Херсонській області від 14.02.2019 року та низку важливих питань, що входять до сфери діяльності Держпродспоживслужби, зокрема аналізу результатів заходів державного контролю у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини. «Щодо епізоотичного балгополуччя – ситуація в області наразі контрольована», – наголосив начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Віталій Боярський.

Окрім іншого, він проаналізував роботу Управління в сфері контролю за обігом фальсифікованих харчових продуктів, роботу офіційних ветеринарних лікарів, окреслив недоліки, які потребують виправлення.
Особлива увага під час колегії була приділена стану підготовки до проведення оздоровчого та курортно-туристичного сезону на Херсонщині у 2019 році. У своїй доповіді начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Тарас Година-Арюпін наголосив на відповідальності державних існпекторів, які здійснюють державний нагляд в оздоровчих закладах та пришкільних таборах, зупинився на основних умовах для прийняття стаціонарного табору, табору з денним перебуванням та оздоровчого закладу в експлуатацію.

В рамках колегії також були розглянуті результати роботи у сфері карантину та захисту рослин, контролю з насінництва та розсадництва, захисту прав споживачів, дотримання законодавства щодо реклами та ринкового нагляду, контролю у сфері державних регульованих цін.
У ході засідання були заслухані всі питання та доповіді порядку денного колегії, дано низку доручень щодо необхідності покращення діяльності в певних напрямках, а також окреслені завдання та шляхи розв’язання наявних проблем у другому кварталі поточного року.
Підсумовуючи роботу колегії, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко закликав присутніх до більшої активності та ініціативи в роботі, наголосив на виконавчій дисципліні та відповідальності за виконання доручень керівництва всіх працівників Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

«Ми – скаладова частина великої системи Держпродспоживслужби. Тому, завдання, які ставляться Головою, керівництвом, Колегією – ми їх трансформуємо на ті завдання, які ми з вами повинні вирішуватим тут, в нашому регіоні. Держпродспоживсужба стає більш структурованою по всій Україні, крок за крок удосконалюється законодавча база. Тому, робота стає більш системною. Я, як керівник, це відчуваю на собі і хочу щоб кожен з вас це також відчув», – сказав Сергій Шевченко.

31.05.2019
Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області підбило підсумки роботи за 1 квартал поточного року
В Головному управлінні Держпродспоживслужби в Херсонській області відбулася колегія за результатами роботи за 1 квартал 2019 року.
Участь у роботі колегії взяли начальники районних, міжрайонних та міських управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, начальники районних та міських державних лікарень ветеринарної медицини, директори міжрайонних державних лабораторій Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів, директор Державної установи «Херсонська обласна фітосанітарна лабораторія», керівник Херсонської філії «Агентства з ідентифікації та реєстрації тварин», а також заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації Андрій Недєлько та депутат Херсонської обласної ради Віктор Лісний.
Колегію провів начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко.
Під час роботи присутні розглянули стан виконання рішень колегії Головного управління в Херсонській області від 14.02.2019 року та низку важливих питань, що входять до сфери діяльності Держпродспоживслужби, зокрема аналізу результатів заходів державного контролю у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини. «Щодо епізоотичного балгополуччя – ситуація в області наразі контрольована», – наголосив начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Віталій Боярський.
Окрім іншого, він проаналізував роботу Управління в сфері контролю за обігом фальсифікованих харчових продуктів, роботу офіційних ветеринарних лікарів, окреслив недоліки, які потребують виправлення.
Особлива увага під час колегії була приділена стану підготовки до проведення оздоровчого та курортно-туристичного сезону на Херсонщині у 2019 році. У своїй доповіді начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Тарас Година-Арюпін наголосив на відповідальності державних існпекторів, які здійснюють державний нагляд в оздоровчих закладах та пришкільних таборах, зупинився на основних умовах для прийняття стаціонарного табору, табору з денним перебуванням та оздоровчого закладу в експлуатацію.
В рамках колегії також були розглянуті результати роботи у сфері карантину та захисту рослин, контролю з насінництва та розсадництва, захисту прав споживачів, дотримання законодавства щодо реклами та ринкового нагляду, контролю у сфері державних регульованих цін.
У ході засідання були заслухані всі питання та доповіді порядку денного колегії, дано низку доручень щодо необхідності покращення діяльності в певних напрямках, а також окреслені завдання та шляхи розв’язання наявних проблем у другому кварталі поточного року.
Підсумовуючи роботу колегії, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко закликав присутніх до більшої активності та ініціативи в роботі, наголосив на виконавчій дисципліні та відповідальності за виконання доручень керівництва всіх працівників Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.
«Ми – скаладова частина великої системи Держпродспоживслужби. Тому, завдання, які ставляться Головою, керівництвом, Колегією – ми їх трансформуємо на ті завдання, які ми з вами повинні вирішуватим тут, в нашому регіоні. Держпродспоживсужба стає більш структурованою по всій Україні, крок за крок удосконалюється законодавча база. Тому, робота стає більш системною. Я, як керівник, це відчуваю на собі і хочу щоб кожен з вас це також відчув», – сказав Сергій Шевченко.