5-го квітня 2019 року на базі Новокаховського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області відбулась нарада з питання організації харчування дітей в пришкільних таборах відпочинку згідно з вимогами санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів. У заході взяли участь представники Новокаховського міського управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та адміністрація ТОВ «Продпослуги», яке є єдиним підприємством, що забезпечує харчування дітей у загальноосвітніх закладах як під час навчального періоду, так і під час відпочинкової зміни.
Під час наради наголошено на обов’язковому дотриманні вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та виконанні санітарних норм щодо: правил прийому харчових продуктів та продовольчої сировини на харчоблоки закладів освіти; порядку проходження обов’язкових медичних оглядів та дотримання правил особистої гігієни працівниками харчоблоків; ведення медичної документації з організації харчування та виконання норм харчування в закладах освіти.
Окремо розглянуто питання стосовно вимог до розробки перспективного та щоденного меню, відбору та зберігання добових проб готових страв, а також вжиття необхідних заходів з попередження гострих кишкових інфекцій в закладах освіти міста.
08.04.2019
Нарада щодо організації харчування у пришкільних таборах відпочинку Нової Каховки
5-го квітня 2019 року на базі Новокаховського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області відбулась нарада з питання організації харчування дітей в пришкільних таборах відпочинку згідно з вимогами санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів. У заході взяли участь представники Новокаховського міського управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та адміністрація ТОВ «Продпослуги», яке є єдиним підприємством, що забезпечує харчування дітей у загальноосвітніх закладах як під час навчального періоду, так і під час відпочинкової зміни.
Під час наради наголошено на обов’язковому дотриманні вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та виконанні санітарних норм щодо: правил прийому харчових продуктів та продовольчої сировини на харчоблоки закладів освіти; порядку проходження обов’язкових медичних оглядів та дотримання правил особистої гігієни працівниками харчоблоків; ведення медичної документації з організації харчування та виконання норм харчування в закладах освіти.
Окремо розглянуто питання стосовно вимог до розробки перспективного та щоденного меню, відбору та зберігання добових проб готових страв, а також вжиття необхідних заходів з попередження гострих кишкових інфекцій в закладах освіти міста.