12 березня 2019 року спеціалістами Великолепетиського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на базі відділу освіти Верхньорогачицької райдержадміністрації проведено зустріч з керівниками шкільних та дошкільних навчальних закладів району.
В ході зустрічі обговорювались питання щодо складання двотижневого перспективного меню, виконання норм харчування, медичного обслуговування дитячого населення, проходження медичного огляду серед персоналу. Особливу увагу приділено підготовці пришкільних дитячих таборів до оздоровчого сезону.
Доповідачами надано роз’яснення основних вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», зокрема в частині простежуваності, тобто: оператори ринку повинні бути здатні встановити інших операторів ринку, які постачають їм харчові продукти та яким вони постачають харчові продукти за принципом «крок вперед» – «крок назад». Для забезпечення принципу простежуваності основним документом, яким має супроводжуватися харчова продукція під час перевезення, є товарно-транспортна накладна.
Також, було наголошено, що відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», оператори ринку несуть відповідальність за виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів у межах діяльності, яку вони здійснюють.

Керівникам освітніх закладів рекомендовано: приділити належну увагу щодо наявності товарно-транспортної накладної, дотримання температурних умов при транспортуванні продуктів харчування, наявності відповідного пакування та маркування усіх продуктів харчування, у тому числі і м’яса сирого.
За підсумками заходу протягом березня заплановано провести зустріч з постачальниками харчових продуктів до навчальних закладів Верхньорогачицького району щодо питання дотримання діючого законодавства про харчові продукти та необхідності їх постачання відповідно до вимог «Правил перевезень вантажів в Україні», затверджених наказом Міністерства транспорту України від 14.10.1997 року №363.
13.03.2019
Робоча зустріч з керівниками дитячих навчальних закладів Верхньорогачицького району
12 березня 2019 року спеціалістами Великолепетиського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на базі відділу освіти Верхньорогачицької райдержадміністрації проведено зустріч з керівниками шкільних та дошкільних навчальних закладів району.
В ході зустрічі обговорювались питання щодо складання двотижневого перспективного меню, виконання норм харчування, медичного обслуговування дитячого населення, проходження медичного огляду серед персоналу. Особливу увагу приділено підготовці пришкільних дитячих таборів до оздоровчого сезону.
Доповідачами надано роз’яснення основних вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», зокрема в частині простежуваності, тобто: оператори ринку повинні бути здатні встановити інших операторів ринку, які постачають їм харчові продукти та яким вони постачають харчові продукти за принципом «крок вперед» – «крок назад». Для забезпечення принципу простежуваності основним документом, яким має супроводжуватися харчова продукція під час перевезення, є товарно-транспортна накладна.
Також, було наголошено, що відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», оператори ринку несуть відповідальність за виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів у межах діяльності, яку вони здійснюють.
Керівникам освітніх закладів рекомендовано: приділити належну увагу щодо наявності товарно-транспортної накладної, дотримання температурних умов при транспортуванні продуктів харчування, наявності відповідного пакування та маркування усіх продуктів харчування, у тому числі і м’яса сирого.
За підсумками заходу протягом березня заплановано провести зустріч з постачальниками харчових продуктів до навчальних закладів Верхньорогачицького району щодо питання дотримання діючого законодавства про харчові продукти та необхідності їх постачання відповідно до вимог «Правил перевезень вантажів в Україні», затверджених наказом Міністерства транспорту України від 14.10.1997 року №363.