Робочі зустрічі з постачальниками харчових продуктів до дитячихзакладів Нововоронцовського району

Фахівцями Нововоронцовського районного управлінн Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено робучі зустрічі з постачальниками харчових продуктів до дитячихзакладів району.

В ході зустрічей звернено увагу на умови зберігання та перевезення харчових продуктів, вимоги до їх маркування, узгоджено маршрути постачання харчових продуктів до закладів та надано рекомендації щодо заповнення товарно-транспортних накладних як основних документів на перевезення вантажів.

На вимоги статті 22 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме, стосовно забезпечення простежуваності: оператори ринку повинні бути здатні встановити інших операторів ринку, які постачають їм харчові продукти та інші об’єкти санітарнихзаходів за принципом «крок назад» або «крок вперед».

Вимоги до операторів ринку стосовно забезпечення простежуваності не передбачають встановлення ними зв’язку (так званої внутрішньої простежуваності) між об’єктами санітарних заходів, які використовуються під час виробництва, та об’єктами санітарних заходів, отриманих в результаті такого виробництва.

З метою виконання вимог частин першої та другої цієї статті оператори ринку повинні застосовувати системи та процедури, що забезпечують доступність такої інформації компетентному органу за його запитами. Інформація повинна зберігатися протягом шести місяців після закінчення кінцевої дати продажу харчового продукту, нанесеної на маркуванні.

На вимоги наказу МОЗ України «Про затвердження мікробіологічних критеріїв для встановлення показників безпечності харчових продуктів», зокрема: постачальник повинен постачати сировину тваринного, рослинного походження та харчові продукти за наявності лабораторного підтвердження їх безпечності та якості акредитованою лабораторією.