Вплив кисневого коктейлю на організм

Кисневі коктейлі на сьогодні переживають «бум» популярності, адже виробники пропагують їх як потужний засіб від гіпоксії, анемії, хронічної втоми і безсоння.

Ще в другій половині минулого століття академік М. Сироткін відкрив властивості так званої кисневої плівки, яка згодом отримала звичну для всіх назву. Користь кисневого коктейлю обумовлена складом і особливостями інгредієнтів, що використовуються. Найчастіше в цій якості виступають соки, сиропи, компоти, морси, молоко. Основним компонентом напою є піновидний кисень, який не має смаку і запаху. Це харчовий кисень, який можна використовувати для виробництва продуктів харчування. Він має індекс Е 948 і визнаний Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Напій корисний для дихальної і травної систем, серця і судин.

Проте, кисневий коктейль може принести як користь, так і шкоду. Остання властивість характерна для напоїв, приготовлених без дотримання відповідних норм та вимог, до того ж багато що залежить від якості компонентів, що входять до його складу.

Незважаючи на чисельні лікувальні якості цей продукт показаний не всім. З обережністю його слід вживати дітям та пацієнтам з наступними захворюваннями:

-виразкова хвороба шлунку;

-підвищений артеріальний тиск;

-спайки в кишечнику;

-запалення в органах шлунково-кишкового тракту;

-цукровий діабет;

-бронхіальна астма;

-сечокам’яна хвороба;

-алергія на інгредієнти коктейлю.

Виключити кисневий коктейль зі свого меню також варто тим, хто має проблеми з роботою жовчного міхура, страждає від різних форм інтоксикації.

Лікувальний напій слід правильно вживати. Якщо його пити через трубочку або поглинати великими порціями, можна отримати опік стравоходу і шлунку. Їсти смачну піну треба чайною ложечкою не поспішаючи.

Не варто замовляти цей напій в сумнівних місцях, де немає впевненості, що його складові будуть свіжими, якісними та безпечними.

Перед вживанням кисневого коктейлю слід проконсультуватися з лікарем.