Раціональний режим харчування, збалансований раціон є основними умовами для підвищення опору дитячого організму до захворювань, для нормального росту і розвитку дітей.
В дошкільних закладах при організації харчування повинні забезпечуватися основні принципи:
– відповідність енергетичної цінності раціону харчування енерговитратам дітей;
– збалансованість та максимальна різноманітність раціону;
– дотримання технологічної та кулінарної обробки продуктів і страв, що забезпечує їх смакові якості та зберігає вихідну харчову цінність;
– забезпечення санітарно-гігієнічних норм (дотримання всіх санітарних вимог до стану харчоблоку, продуктів харчування, їх транспортування, зберігання, приготування та роздачі страв).
З метою покращення організації харчування дітей у дошкільних закладах селища, фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Нижньосірогозького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на базі Нижньосірогозької селищної ради було проведено робочу зустріч з селищним головою, секретарем виконкому, головним бухгалтером під час якої були обговорені питання стану організації харчування дітей у дитячих закладах за результатами планових та позапланових перевірок.
Питання стосовно покращення санітарно-технічного стану дитячих закладів та організації харчування у 2018 році вже виносилися на розгляд виконкому Нижньосірогозької селищної ради з прийняттям рішень, які забезпечили у подальшому покращення матеріально-технічного стану харчоблоків. У закладах харчоблоки забезпечені безперебійною подачею гарячої та холодної проточної води, у достатній кількості оснащені холодильним обладнанням, була проведена заміна розробних столів, поповнено запас посуду, інвентарю та ін.
Під час зустрічі визначено проблемні питання, насамперед щодо забезпечення виконання натуральних норм харчування дітей у закладах, надані рекомендації і пропозиції щодо шляхів їх вирішення та намічено конкретні заходи щодо покращення організації харчування дітей у дитячих закладах .
Під час наради вкотре було наголошено на необхідності суворого дотримання санітарних вимог при забезпеченні дітей гарячим харчуванням, що дозволить уникнути випадків харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій в організованих дитячих колективах.
Контроль за організацією харчування і надалі залишатиметься одним із пріоритетних напрямків роботи фахівців Нижньосірогозького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.
15.02.2019
Робоча нарада з питань покращення організації харчування дітей в дошкільних закладах селища Нижні Сірогози
Раціональний режим харчування, збалансований раціон є основними умовами для підвищення опору дитячого організму до захворювань, для нормального росту і розвитку дітей.
В дошкільних закладах при організації харчування повинні забезпечуватися основні принципи:
– відповідність енергетичної цінності раціону харчування енерговитратам дітей;
– збалансованість та максимальна різноманітність раціону;
– дотримання технологічної та кулінарної обробки продуктів і страв, що забезпечує їх смакові якості та зберігає вихідну харчову цінність;
– забезпечення санітарно-гігієнічних норм (дотримання всіх санітарних вимог до стану харчоблоку, продуктів харчування, їх транспортування, зберігання, приготування та роздачі страв).
З метою покращення організації харчування дітей у дошкільних закладах селища, фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Нижньосірогозького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на базі Нижньосірогозької селищної ради було проведено робочу зустріч з селищним головою, секретарем виконкому, головним бухгалтером під час якої були обговорені питання стану організації харчування дітей у дитячих закладах за результатами планових та позапланових перевірок.
Питання стосовно покращення санітарно-технічного стану дитячих закладів та організації харчування у 2018 році вже виносилися на розгляд виконкому Нижньосірогозької селищної ради з прийняттям рішень, які забезпечили у подальшому покращення матеріально-технічного стану харчоблоків. У закладах харчоблоки забезпечені безперебійною подачею гарячої та холодної проточної води, у достатній кількості оснащені холодильним обладнанням, була проведена заміна розробних столів, поповнено запас посуду, інвентарю та ін.
Під час зустрічі визначено проблемні питання, насамперед щодо забезпечення виконання натуральних норм харчування дітей у закладах, надані рекомендації і пропозиції щодо шляхів їх вирішення та намічено конкретні заходи щодо покращення організації харчування дітей у дитячих закладах .
Під час наради вкотре було наголошено на необхідності суворого дотримання санітарних вимог при забезпеченні дітей гарячим харчуванням, що дозволить уникнути випадків харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій в організованих дитячих колективах.
Контроль за організацією харчування і надалі залишатиметься одним із пріоритетних напрямків роботи фахівців Нижньосірогозького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.