Робоча нарада з питань покращення організації харчування дітей в дошкільних закладах селища Нижні Сірогози

Раціональний режим харчування, збалансований раціон є основними умовами для підвищення опору дитячого організму до захворювань, для нормального росту і розвитку дітей.

В дошкільних закладах при організації харчування повинні забезпечуватися основні принципи:

– відповідність енергетичної цінності раціону харчування енерговитратам дітей;

– збалансованість та максимальна різноманітність раціону;

– дотримання технологічної та кулінарної обробки продуктів і страв, що забезпечує їх смакові якості та зберігає вихідну харчову цінність;

– забезпечення санітарно-гігієнічних норм (дотримання всіх санітарних вимог до стану харчоблоку, продуктів харчування, їх транспортування, зберігання, приготування та роздачі страв).

З метою покращення організації харчування дітей у дошкільних закладах селища, фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Нижньосірогозького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на базі Нижньосірогозької селищної ради  було проведено робочу зустріч з селищним головою, секретарем виконкому, головним бухгалтером під час якої були обговорені питання стану організації харчування дітей у дитячих закладах за результатами планових та позапланових перевірок.

Питання стосовно покращення санітарно-технічного стану дитячих закладів та організації харчування у 2018 році вже виносилися на розгляд виконкому Нижньосірогозької селищної ради з прийняттям рішень, які забезпечили у подальшому покращення матеріально-технічного стану харчоблоків.  У закладах харчоблоки забезпечені безперебійною подачею гарячої та холодної проточної води, у достатній кількості оснащені холодильним обладнанням, була проведена заміна розробних столів, поповнено запас посуду, інвентарю та ін.

Під час зустрічі визначено проблемні питання, насамперед щодо забезпечення виконання натуральних норм харчування дітей у закладах,  надані рекомендації і пропозиції щодо шляхів їх вирішення та намічено конкретні заходи щодо покращення організації харчування дітей у дитячих закладах .

Під час наради вкотре було наголошено на необхідності суворого дотримання санітарних вимог при забезпеченні дітей гарячим харчуванням, що дозволить уникнути випадків харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій в організованих дитячих колективах.

Контроль за організацією харчування і надалі залишатиметься одним із пріоритетних напрямків роботи фахівців Нижньосірогозького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.