В Олешківській районній раді започаткували новий формат співпраці директорів загальноосвітніх закладів і позашкільних установ району з органами місцевого самоврядування – День керівника освітнього закладу.
5.02.2019 року на чолі із заступником голови районної ради відбулася методична нарада з керівниками навчальних закладів району, представниками центру по обслуговуванню установ та закладів освіти району, фахівцівцями Олешківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.
На порядку денному – розгляд питань організації харчування школярів, вжиття заходів щодо недопущення розповсюдження гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу в навчальних закладах району, проведення капітальних та поточних ремонтів закладів освіти в 2019 році.
Під час обговорення особливу увагу приділено забезпеченню виконання натуральних норм харчування для організації повноцінного та збалансованого харчування дітей. Наголошено на відповідальності керівників навчальних та оздоровчих закладів за організацію харчування дітей, яка визначена Порядком організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженим спільним наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 1.06.2005 р. № 242/329, на обов’язковому дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах».
Керівникам освітніх закладів надані практичні рекомендації щодо дотримання санітарно-гігієнічних вимог в навчальних закладах на період загострення епідеміологічної ситуації з ГРВІ та грипу.
Нарада пройшла в активному діалозі з визначенням проблемних питань та шляхів їх вирішення.
06.02.2019
День керівника освітнього закладу
В Олешківській районній раді започаткували новий формат співпраці директорів загальноосвітніх закладів і позашкільних установ району з органами місцевого самоврядування – День керівника освітнього закладу.
5.02.2019 року на чолі із заступником голови районної ради відбулася методична нарада з керівниками навчальних закладів району, представниками центру по обслуговуванню установ та закладів освіти району, фахівцівцями Олешківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.
На порядку денному – розгляд питань організації харчування школярів, вжиття заходів щодо недопущення розповсюдження гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу в навчальних закладах району, проведення капітальних та поточних ремонтів закладів освіти в 2019 році.
Під час обговорення особливу увагу приділено забезпеченню виконання натуральних норм харчування для організації повноцінного та збалансованого харчування дітей. Наголошено на відповідальності керівників навчальних та оздоровчих закладів за організацію харчування дітей, яка визначена Порядком організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженим спільним наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 1.06.2005 р. № 242/329, на обов’язковому дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах».
Керівникам освітніх закладів надані практичні рекомендації щодо дотримання санітарно-гігієнічних вимог в навчальних закладах на період загострення епідеміологічної ситуації з ГРВІ та грипу.
Нарада пройшла в активному діалозі з визначенням проблемних питань та шляхів їх вирішення.