Одним із напрямків роботи Держпродспоживслужби є державний контроль за діяльністю потужностей, зокрема, пекарень. Так, 16.01.2019 року, на підставі річного плану державного контролю та згідно з наказом Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за №81 від 11.01.2019 року щодо дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, фахівцями Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено планову перевірку пекарні ФОП Янішевський В.М. з виробництва хліба, хлібобулочних та кондитерськіх виробів.

Історія хліба – це одночасно і історія людської цивілізації. Люди почали випікати хліб близько 8000 років тому, в часи, коли знаряддя праці були зроблені з каменю. Зразок хліба, якому приблизно 4000 років, знаходиться в Британському музеї.
Українці здавна використовували жито і пшеницю як головні харчові культури. Хліб на столі вважався найбільшою святинею. З ним пов’язано безліч звичаїв і повір’їв, наприклад, якщо шматок хліба впав, його слід було підняти, поцілувати і знову покласти на стіл, бо викинути шматок хліба вважалося святотатством.
Хліб є основним щоденним продуктом харчування. За все життя людина з’їдає в цілому 15 тонн хліба, причому основна його частина споживається не окремо, а з іншими продуктами харчування, тобто хліб виступає як необхідна добавка майже до будь-якої їжі.
Тому дотримання технологій і виробництво хліба відмінної якості має велике значення для здоров’я людини та її безпечного харчування. Якість хлібобулочних виробів регламентується нормативно-технічною документацією на ці вироби. Показники якості закладені у відповідні стандарти або технічні умови і мають беззастережно виконуватись.
В ході перевірки пекарні ФОП Янішевський В.М. фіхівцями Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області було складено акт, встановлено відповідності та надано рекомендації щодо дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів.
22.01.2019
Планова перевірка пекарні ФОП Янішевський В.М.
Одним із напрямків роботи Держпродспоживслужби є державний контроль за діяльністю потужностей, зокрема, пекарень. Так, 16.01.2019 року, на підставі річного плану державного контролю та згідно з наказом Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за №81 від 11.01.2019 року щодо дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, фахівцями Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено планову перевірку пекарні ФОП Янішевський В.М. з виробництва хліба, хлібобулочних та кондитерськіх виробів.
Історія хліба – це одночасно і історія людської цивілізації. Люди почали випікати хліб близько 8000 років тому, в часи, коли знаряддя праці були зроблені з каменю. Зразок хліба, якому приблизно 4000 років, знаходиться в Британському музеї.
Українці здавна використовували жито і пшеницю як головні харчові культури. Хліб на столі вважався найбільшою святинею. З ним пов’язано безліч звичаїв і повір’їв, наприклад, якщо шматок хліба впав, його слід було підняти, поцілувати і знову покласти на стіл, бо викинути шматок хліба вважалося святотатством.
Хліб є основним щоденним продуктом харчування. За все життя людина з’їдає в цілому 15 тонн хліба, причому основна його частина споживається не окремо, а з іншими продуктами харчування, тобто хліб виступає як необхідна добавка майже до будь-якої їжі.
Тому дотримання технологій і виробництво хліба відмінної якості має велике значення для здоров’я людини та її безпечного харчування. Якість хлібобулочних виробів регламентується нормативно-технічною документацією на ці вироби. Показники якості закладені у відповідні стандарти або технічні умови і мають беззастережно виконуватись.
В ході перевірки пекарні ФОП Янішевський В.М. фіхівцями Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області було складено акт, встановлено відповідності та надано рекомендації щодо дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів.