Планова перевірка пекарні ФОП Янішевський В.М.

Одним із напрямків роботи Держпродспоживслужби є державний контроль за діяльністю потужностей, зокрема, пекарень. Так, 16.01.2019 року, на підставі річного плану державного контролю та згідно з наказом Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за №81 від 11.01.2019 року щодо дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, фахівцями Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено планову перевірку пекарні ФОП Янішевський В.М. з виробництва хліба, хлібобулочних та кондитерськіх виробів.

Історія хліба – це одночасно і історія людської цивілізації. Люди почали випікати хліб близько 8000 років тому, в часи, коли знаряддя праці були зроблені з каменю. Зразок хліба, якому приблизно 4000 років, знаходиться в Британському музеї.
Українці здавна використовували жито і пшеницю як головні харчові культури. Хліб на столі вважався найбільшою святинею. З ним пов’язано безліч звичаїв і повір’їв, наприклад, якщо шматок хліба впав, його слід було підняти, поцілувати і знову покласти на стіл, бо викинути шматок хліба вважалося святотатством.

Хліб є основним щоденним продуктом харчування. За все життя людина з’їдає в цілому 15 тонн хліба, причому основна його частина споживається не окремо, а з іншими продуктами харчування, тобто хліб виступає як необхідна добавка майже до будь-якої їжі.

Тому дотримання технологій і виробництво хліба відмінної якості має велике значення для здоров’я людини та її безпечного харчування. Якість хлібобулочних виробів регламентується нормативно-технічною документацією на ці вироби. Показники якості закладені у відповідні стандарти або технічні умови і мають беззастережно виконуватись.

В ході перевірки пекарні ФОП Янішевський В.М. фіхівцями Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області було складено акт, встановлено відповідності та надано рекомендації щодо дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів.