Новорічні свята – це завжди традиційне застілля та гарний привід зібратися усією родиною. У більшості сімей заздалегідь складають меню, закуповують продукти, щоб у переддень свята кожна господиня змогла вразити гостей втіленими кулінарними фантазіями. Як правило, святкове застілля не обмежується одним днем – адже ми ходимо один до одного у гості, тому й не дивно, що велика кількість висококалорійної жирної і гострої їжі, солодощів та алкоголю так чи інакше відбивається на нашому самопочутті.
Цих неприємностей можна легко уникнути, якщо скласти новорічне меню з користю для здоров’я.
До свята краще приготувати страви з продуктів з невисокою калорійністю. Для зимового застілля актуальними є вітамінні салати, запечені в клярі овочі, страви з нежирного м’яса і птиці, червона риба, легкі закуски. В якості заправки для салатів краще використовувати не майонез, а нежирний йогурт або сметанний соус. Вони менш калорійні і легше засвоюються.
Для приготування м’ясних страв, салатів і десертів використовуйте горіхи. Вони багаті вітамінами, харчовими волокнами, жирними кислотами Омега-3, 6, 9, мікроелементами та амінокислотами.
Ще один традиційний компонент святкового столу – смакоти. Але якщо ви дбаєте про своє здоров’я і фігуру, віддайте перевагу квашеній капусті, а не солоним огіркам і помідорам. Взимку в них практично немає вітамінів і, до того ж, вони стимулюють апетит. А ось квашена капуста сприяє травленню, зміцнює імунітет, регулює обмін речовин. Вона багата вітамінами і ідеально поєднується зі стравами з м’яса.
Гарних всім свят!
19.12.2018
Святкове меню з користю для здоров’я
Новорічні свята – це завжди традиційне застілля та гарний привід зібратися усією родиною. У більшості сімей заздалегідь складають меню, закуповують продукти, щоб у переддень свята кожна господиня змогла вразити гостей втіленими кулінарними фантазіями. Як правило, святкове застілля не обмежується одним днем – адже ми ходимо один до одного у гості, тому й не дивно, що велика кількість висококалорійної жирної і гострої їжі, солодощів та алкоголю так чи інакше відбивається на нашому самопочутті.
Цих неприємностей можна легко уникнути, якщо скласти новорічне меню з користю для здоров’я.
До свята краще приготувати страви з продуктів з невисокою калорійністю. Для зимового застілля актуальними є вітамінні салати, запечені в клярі овочі, страви з нежирного м’яса і птиці, червона риба, легкі закуски. В якості заправки для салатів краще використовувати не майонез, а нежирний йогурт або сметанний соус. Вони менш калорійні і легше засвоюються.
Для приготування м’ясних страв, салатів і десертів використовуйте горіхи. Вони багаті вітамінами, харчовими волокнами, жирними кислотами Омега-3, 6, 9, мікроелементами та амінокислотами.
Ще один традиційний компонент святкового столу – смакоти. Але якщо ви дбаєте про своє здоров’я і фігуру, віддайте перевагу квашеній капусті, а не солоним огіркам і помідорам. Взимку в них практично немає вітамінів і, до того ж, вони стимулюють апетит. А ось квашена капуста сприяє травленню, зміцнює імунітет, регулює обмін речовин. Вона багата вітамінами і ідеально поєднується зі стравами з м’яса.
Гарних всім свят!