Планова перевірка дитячого дошкільного закладу у Нижньосірогозькому районі

Відповідно до Плану заходів державного нагляду (контролю) на 2018 рік та виконання наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, фахівцями Нижньосірогозького районного управління здійснена планова перевірка Дем’янівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів на предмет дотримання вимог у сфері санітарного законодавства та законодавства щодо безпечності харчових продуктів. Згідно з наказом Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, під час обстеження використовувались засоби відеофіксації.

У ході перевірки особлива увага зверталася на дотримання гігієнічних вимог харчування учнів, дотримання вимог повітряно-теплового режиму, належного утримання приміщень закладу, організації медичного обслуговування тощо. 

Дем’янівська загальноосвітня школа розташована на відокремленій упорядкованій земельній ділянці, поточні ремонти приміщень проводяться своєчасно. З метою покращення умов перебування дітей проведено заміну опалювального котла, що забезпечує дотримання температурного режиму. На час перевірки температура в класах становила 18-20⁰С, що відповідає гігієнічним вимогам. Класи оснащені термометрами. У кожному навчальному приміщенні є умови для проведення провітрювання.

Харчування дітей організовано на власному харчоблоці. За результатами проведеного аналізу щодо виконання норм харчування учнів 1-4 класів, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 року №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», направлено лист голові Дем’янівської сільської ради з пропозицією щодо вжиття невідкладних заходів з покращення харчування дітей та урахування збільшення фінансування при розгляді бюджетних програм на 2019 рік.

Під час перевірки встановлено, що закладом забезпечено виконання раніше наданих пропозицій, зокрема було проведено оновлення маркування шкільних меблів, забезпечено розгляд на педагогічних нарадах результатів медичних оглядів учнів, для миття посуду використовуються мийні засоби, які мають позитивні висновки санітарно-епідеміологічної експертизи. Для організації контролю параметрів мікроклімату та рівня освітлення у приміщеннях закладу, директором школи подано заяву на проведення інструментальних вимірювань.  

За результатами перевірки складено акт та довідку, підготовлено припис для подальшого усунення виявлених порушень.