Вимоги до обладнання та інвентарю, з якими контактують харчові продукти

Херсонське міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області інформує, що відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», оператори ринку повинні використовувати обладнання та інвентар, з якими контактують харчові продукти, що відповідає наступним вимогам:

-мають бути чистими та, у разі потреби, продезінфікованими. Чищення та дезінфекція здійснюються таким чином, щоб забезпечити захист від появи ризику забруднення;

-мають бути виготовлені з матеріалів та утримуватися у належному стані та умовах, що зменшують ризик забруднення та дають змогу проводити їх чищення та дезінфекцію (крім тари та упаковки, яка не повертається оператору ринку);

-мають бути розміщені таким чином, щоб дозволяло чищення обладнання та навколишньої території.

Обладнання має бути каліброваним відповідно до законодавства. У разі застосування хімічних засобів з метою запобігання корозії обладнання та контейнерів, такі засоби використовуються відповідно до належної виробничої практики.