Моніторингові обстеження щодо виявлення фальсифікованого масла тривають

Яким же добрим може бути ранок, якщо на сніданок у вас дуже смачний бутерброд. Ось тільки чи впевнені ви в тому, що всі його складові дійсно пройшли всі перевірки за ДСТом?

Вершкове масло, спред, маргарин – від безлічі варіантів голова йде обертом. Обгортка у них схожа, але різниця в складі – колосальна. Зазвичай, що саме в упаковці – масло або спред – пишуть на етикетці поруч зі складом. Розпізнати ще допоможе й ціна. Справжнє чисте вершкове масло – задоволення не з дешевих.

Фахівцями Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на виконання наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області № 3708 від 2.10.2018 р. проводиться збір інформації щодо виробників масла солодковершкового.

Відповідно до Закону України «Про вилучення з обігу, утилізацію, знищення або подальше використання неякісної та небезпечної продукції», загалом з початку проведення цієї кампанії перевірено 74 торгівельні мережі щодо якості та безпечності молочних продуктів та вилучено з обігу 21 кг фальсифікованого масла. Станом на 27.11.2018 року складено 18 актів про вилучення фальсифікованого продукту та припинено обіг масла солодковершкового.

Фахівцями Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області постійно доводиться до відома суб’єктів господарювання (операторів ринку) інформація стосовно наявності фальсифікованих харчових продуктів, надається перелік виробників, які зареєстровані в державному реєстрі та мають експлуатаційний дозвіл.

Разом з цим наголошується, що всі оператори ринку відповідно до ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» зобов’язані забезпечувати простежуваність та надавати інформацію, передбачену ст. 22 цього Закону, а також вилучати або відкликати у передбачених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив на здоров’я людини. Такий оператор ринку повинен сприяти безпечності харчових продуктів, передавати інформацію, необхідну для забезпечення простежуваності харчових продуктів та будь-яких речовин, що використовуються для виробництва харчових продуктів, на вимогу відповідних осіб, а також співпрацювати з операторами ринку або компетентним органом.